Коли потрібна автосигналізація з автозапуском двигуна?

  • 06 June 2018 16:18:38

Сьогодні ринок автомобільних комплектуючих радує різноманітністю навіть найдосвідченіших автолюбителів - тут можна знайти техніку самої різної функціональності і на будь-який гаманець. Але у цього достатку є і мінуси. Вибираючи для свого автомобіля потрібний пристрій, водії часто губляться, яку марку віддавати перевагу, і чи потрібні їм ті чи інші функції.




Особливо складно автолюбителям вибрати нову сигналізацію. Від цього пристрою безпосередньо залежить збереження транспортного засобу, тому водії дуже прискіпливо вивчають характеристики різних моделей, перш ніж зроблять свій вибір. А так як пропозицій на ринку ну дуже вже багато, пошук оптимального варіанту може тривати не один місяць.


Якщо ви як раз підшукуєте собі нового «охоронця», ця стаття буде для вас корисною - тут ми розповімо про таку функції сигналізації, як автозапуск, і які у цій опції переваги і недоліки. Знаючи ці нюанси, ви зможете зрозуміти, чи потрібна вам ця функція в охоронній системі, чи ні.


Автосигналізація з автозапуском двигуна автомобіля: що це таке?

Виробники протиугінних систем давно придумали оснащувати сигналізації опцією автозапуску. Автозапуск двигуна - це функція, за допомогою якої водій може на відстані включити двигун і інші життєзабезпечуючі функції свого транспортного засобу, або налаштувати девайс так, щоб запуск двигуна здійснювався в автоматичному режимі. Наприклад, автозапуск може спрацьовувати за таймером, через певний проміжок часу. Або можна налаштувати запуск двигуна при виконанні заданих умов:


при досягненні заданого часу або за таймером;

при певному рівні заряду акумулятора;

при заданій температурі повітря в салоні автомашини;

при певній температурі під капотом.

Не залежно від того, як водій налаштує сигналізацію з автозапуском, принцип роботи цієї функції однаковий. Він зводиться до того, що при виконанні заданих в настройках умов, охоронна система отримує відповідну команду з дистанційного пристрою керування або таймера. Після цього відключаються необхідні механізми блокування, і запускається двигун, про що система доводить до відома господаря авто.


Плюси функції сигналізації з автозапуском

Водії, які користуються цією опцією, відзначають безліч позитивних нюансів:


1. Користуватися авто стає набагато комфортніше.


Взимку можна заздалегідь прогріти салон, і не мерзнути всередині, поки машина прогріється. У жаркий сезон ви зможете, перебуваючи вдома, включити кондиціонер, щоб охолодити салон, поки дійдете до машини.


2. Функція автоматичного запуску двигуна дозволяє економити час.


Завдяки цій опції, автовласникові не доведеться гаяти час, чекаючи, поки мотор прогріється - поки водій дійде до свого транспортного засобу, двигун буде в робочому стані.


3. Навіть в самий суворий мороз ви зможете завести машину і відправитися в шлях.


Налаштувавши автозапуск по температурі, ви можете бути впевнені, що двигун не охолоне до критичного мінімуму. Ви позбавите себе від проблем з його запуском, який би лютою не була зима в вашому регіоні.


4. Автозапуск по температурі дозволяє збільшити ресурс двигуна.


Це пояснюється тим, що двигун не переохолоджується, а значить, його деталі зношуються не так інтенсивно, і він прослужить довше.


Мінуси сигналізацій з автозапускос автомобіля

Крім позитивних моментів, користувачі цієї функції відзначають і недоліки. Їх небагато, але розповісти про ці нюанси необхідно, щоб вони не стали «сюрпризом» при покупці:


1. Підвищений витрата пального.


Під час запуску двигуна, частина палива згоряє. Якщо, наприклад, ви налаштуєте автозапуск по температурі, мотор буде заводитися кілька разів за ніч. Це означає, що якась частина палива буде згоряти «вхолосту».


2. При неправильних налаштуваннях, можна посадити акумуляторну батарею.


Запускаючи двигун, стартер потребує в певній кількості електроенергії. Щоб з ранку не засмучуватися через розрядженого батареї, в настройках вибирайте час роботи мотора не менше десяти хвилин. Цього часу вистачить, щоб акумулятор відновив витрачений заряд.




3. Щоб автомобіль не «втік» з місця стоянки під час прогріву двигуна, його необхідно ставити на ручник


Але в сезон морозів це може викликати певні проблеми. За ніч гальмівні колодки можуть примерзнути. Особливо ризик великий, якщо ще ввечері йшов дощ, а вночі прихопив мороз. У таку погоду перш, ніж поставите авто на ручник, натисніть пару раз на педаль гальма.


4. Автозапуск тільки незначною мірою зменшує рівень захисту від крадіїв


Для підключення опції робиться обхід іммобілайзера, що трохи спрощує автовикрадачів їх завдання. В іншому, якщо ваше авто «ночує» на паркінгу, або в вашому власному гаражі, цей недолік не є суттєвим. Також сучасні моделі сигналізацій з автозапуском мають достатній рівень протидії викрадачам на заведеному авто.


Чи потрібна вам сигналізація з функцією автозапуску?

Як бачите, основне завдання сигналізації з автозапуском - надати водієві додатковий комфорт при використанні машини, з чим вона і справляється цілком успішно. Недоліки у автозапуску є, але несуттєві. Єдиний істотний мінус таких охоронних систем - збільшена витрата палива. Але якщо для вас комфорт понад усе, за нього доведеться регулярно доплачувати.


Щоб визначитися, чи потрібна вам ця опція, і чи є в цьому сенс, просто зважте всі «за» і «проти». Так ви зможете прийняти вірне для себе рішення.

 
Рекомендуємо