Що таке біксенон?

  • 19 January 2017 01:40:55

Погіршення видимості внаслідок поганої освітленості або погодних умов є причиною переважної більшості ДТП на дорогах, як свідчить безпристрасна статистика. Дуже важливим і навіть необхідним видається забезпечення належного рівня головного світла. Адже від збільшення дальності і розширення кута огляду, а також від якості освітлення дорожнього полотна залежить те, наскільки швидко зможе водій зорієнтуватися і правильно відреагувати у разі позаштатної ситуації. Тому останнім часом найбільшим попитом у автоаматорів у всьому світі користуються біксенонові лампи, встановлені в якості головних фар. Комплект біксенона Fantom H4 35Вт

Особливості та головні переваги газорозрядних ламп

У таких освітлювальних приладах відсутній нитка розжарення. Замість неї світло виробляє інертний газ, який іонізується при пропущенні через нього електричного розряду. Для підтримки подальшої роботи досить зовсім невеликого напруги, проте в момент включення необхідний високовольтний імпульс. Він створюється за допомогою спеціального блоку розпалювання. Інтенсивність світіння біксенона набагато перевершує по яскравості галогенові лампи. Разом з тим споживана пристроєм потужність менше в кілька разів. Надійність, довговічність в експлуатації і ефектний зовнішній вигляд - ось деякі з переваг газорозрядних ламп перед іншими джерелами світла.

Що таке біксенонові лампи і навіщо вони потрібні?

Биксенон - це пізніша і вдосконалена модифікація газорозрядних світлових приладів. Основне конструктивне відміну біксенона від звичайного ксенону полягає в можливості світіння в двох режимах: і дальнього зарубіжжя, і ближнього світла. Перемикання напрямку світлового потоку в більшості моделей здійснюється за рахунок металевої шторки, яка переміщається під впливом електромагніту. Шторка просто відсікає частину світлового пучка, змінюючи кут його нахилу. Саме Комплект біксенона Kaixen H13 35Вт (серія Extreme)

перемикання відбувається практично миттєво, що важливо для швидкого реагування на зовнішні сигнали. У деяких типах біксенонових ламп напрямок променя змінюється шляхом повороту колби навколо осі - вертикальної або горизонтальної. При установці подібного приладу відпадає необхідність в двох окремих фарах для ближнього і дальнього світла. І хоча його вартість і перевищує поки всі інші аналоги, використання цього сучасного обладнання виправдано не тільки технологічно. Біксенонові лампи дозволяють водієві краще і далі бачити все, що знаходиться на дорозі, а також на узбіччі. Таким чином, істотно зменшується ризик аварій і підвищується безпека всіх учасників дорожнього руху.

Інші статті:

Який ксенон краще?

Біксенонові комплекти для фар

Нові біксенонові лампи MLux вже в Україні!