Як вибрати ксенон в противотуманки

  • 19 January 2017 14:41:44

Ксенонові лампи - це не просто данина моди, це серйозне переобладнання вашого автомобіля. Для початку потрібно визначити конкретні і об'єктивні причини, чи варто ставити ксенон в противотуманки. Якщо ви хочете просто зробити красивіше машину і похвалитися красивим світінням, краще відмовтеся від затії і використовуйте звичайні денні ходові вогні. Несерйозне ставлення до ксенон і фанатичне прагнення виділитися може не тільки зіпсувати автомобіль, але і порушити правила дорожнього руху. Головна пріоритетна причина заміни - це поліпшення освітленості дороги для зручності і безпеки водія.

характеристика ксенону

Набір оригінального ксенону Koito / Denso з лампами Philips 42402 XenEco D4S

З принципом роботи ксенонової лампи вже знайоме більшість: світіння створюється спеціальним інтертним газом за допомогою електричної дуги. Світло характеризується температурою, яка вимірюється в Кельвіна: чим більше значення, тим темніше і більш холодним стає колір світіння, який не можна використовувати на дорозі. Оптимальний яскравий вибір - це 4300 К. Ксеноновая лампа прослужить вам в середньому три роки і порадує економічним споживанням енергії. Але, не дивлячись на безліч переваг, ксенон має складну установку і вимагає постійний контроль регулювання світіння фар.

Установка ксенонової лампи в противотуманки

Якщо ж протитуманні фари вашого автомобіля не створена для ксенону, то про самостійне втручання варто забути. Будь-яка дрібна помилка - і світіння буде засліплювати, що заборонено. Рефлектор фари, призначений для звичайного галогену, не підходить для інших варіантів. Щоб це дізнатися, потрібно всього лише уважно подивитися на свою противотуманку: якщо на них є буква Н, значить використовуємо тільки галогенове джерело світла. Якщо ж D - то вона створена так само для різних газозарядних ламп, в тому числі і ксенону. У деяких випадках можлива заміна рефлекторів на спеціальні лінзи: обов'язково проконсультуйтеся з фахівцями і ні в якому разі не замінюйте своїми руками.

Вибираємо якісний ксенон для протитуманних фар

Набір оригінального ксенону Koito / Denso 35 Вт з лампами Philips D2S або D2R

- Величезна популярність ксенонових ламп і цінова політика компаній на них впливає і на кількість підробок. На ринку стрімко з'являються дешевий і неякісний товар від китайських і корейських виробників. Доходить до того, що продають звичайні галогенові лампи, які просто пофарбовані в блакитний колір. Не ведіться на дешевизну! Вона може зіграти з вашим автомобілем злий жарт.

- Противотуманки - простір досить обмежене, яке має певні розміри габаритів і форми блоку розпалюючи. Кращим варіантом вважається ксенонова лампа з тонким блоком: позначення Slim.

- Не забувайте про те, що якщо ваші фари не підходять для ксенону, їх так само потрібно замінити, що вимагає додаткового обладнання.

Інші статті:

Що таке ксенон?

Типи цоколів штатних ксенонових ламп

Який ксенон краще?

Сезон ксенонових ламп