Система кругового огляду

  • 03 June 2014 11:33:30

Власники джипа через великі габарити своїх "залізних коней" часто стикаються з труднощами при парковці або проїзді у вузьких місцях. Є думка що позашляховики паркуються тільки по звуках парктроников. Але покладатися тільки на звук небезпечно. У нас ринку України досить багато неякісних парктроннік і уявіть ситуацію, коли потрібно швидко зробити задній хід, сигналу від паркувальної системи немає, на моніторчик висвічується 5 м., Хоча насправді в метрі стояв стовп або чийсь припаркований мерседес.

 

Саме тому на свій The Great Wall Wingle вирішив встановити систему кругового огляду. Дзеркала заднього і бічного виду у цього автомобіля дуже хороші, однак, щоб не ризикувати я встановив камеру заднього виду.


Моє дзеркальце, скажи ...


Стандартно картинку виводять на штатний головний пристрій. Але в моєму автомобілі цього зробити неможливо, тому що наполовину відсік для магнітоли зайнятий CB-радіостанцією.

Найбільш прийнятним рішенням стало дзеркало заднього виду з монітором. На ринку зараз існує більше десятка виробників з найрізноманітнішими параметрами. Свій вибір я зупинив на фірмі BGT і його дзеркалі з відеореєстратором BGT-DVR-mirror. Російська компанія БГ Трейд спеціалізується на додатковому устаткуванні, тюнінгу та аксесуарів для автомобіля. Дзеркала заднього виду від цієї компанії дуже високої якості.


Даний прилад виробляється на батьківщині мого Wingle, тобто південний Китай і якість контролюється фахівцями з Росії. Дзеркало BGT-DVR-mirror має 4.3 дюйма, в ньому є два відеовходу, до яких можна підключити дві додаткові камери. Плюс є вбудований відеореєстратор, який знімає і записує все, що відбувається попереду автомобіля. Дозвіл екрану в форматі HD і кут огляду 120 градусів. Третім великим плюсом є те, що запис йде одночасно з двох джерел: наприклад, з відеореєстратора і камери заднього виду, тобто не потрібно вибирати що записувати. Просто потрібно вставити флешку з великим об'ємом пам'яті.


У дзеркалі заднього виду є вбудований мікрофон, що дозволяє записувати розмову, наприклад, з даішників, запис якого може бути корисна в майбутньому. При включенні задньої передачі камера заднього виду включається автоматично, а вбудований відеореєстратор переходить на запис з «корми». Так як це заменяемое дзеркало воно ставиться замість штатного і кріпиться на кріплення, який йде в комплекті.


Підключити дзеркало може зайняти деякий час, тому що для початку потрібно зняти штатний дзеркало, застосовуючи різні маніпуляції щоб його відкрутити. Іноді це буває дуже важко зробити, як наприклад, на Ауді 100 1994 року, коли потрібно було зробити три різних повороту кріплення. І якщо дзеркало ще можна встановити самостійно, то установку камери заднього виду краще довірити професіоналу. Бажано щоб при установці було кілька варіантів камер заднього виду, щоб вони ідеально підійшли в рамку номерного знака або плафон. Тепер вирушаємо в інсталяційний центр «Автоелектро».


ОЧІ на потилиці


Процес монтажу краще почати з знаходження місця для задньої камери. У рамці номерного знака не підходило, тому що вона була б в глибині, під бортом і трохи піднята над бампером, і в підсумку картинка буде обрізатися. У підсумку знайшли місце в рамці ручки заднього борту. Камера встала як «з заводу» - оглядовість відмінна і захист об'єктива відмінна.



КРУГОВИЙ ОГЛЯД


Ми вже підключили дзеркало BGT-DVR-mirror і вже тільки його установка набагато полегшила життя. Але ми пішли далі і вирішили обладнати Wingle системою кругового огляду. Як складова частина системи були встановлені два бічних «риб'ячих очі» - їх поставили в нижній частині зовнішніх дзеркал. Передню камеру встановили в решітку радіатора. Картинка виводиться на 7 "екран, що знаходиться на стелі між сонцезахисними козирками.


Як це діє в реальності?


Як уже писалося, коли включається задня передача автоматично включається картинка з задньої камери з паркувальними лініями (зазвичай статичні), а при включенні поворотних сигналів - збільшується огляд з відповідної сторони. Чи потрібна така річ? Сто відсотків .. тим більше якщо їздите по місту на здоровому джипі.