Порівняння FM радіотюнер від RedPower

  • 03 may 2017 19:51:40

Дана стаття носить виключно інформативний характер і не є якимось закликом до дії. Освітлений тільки власні тести, напрацювання і досвід продажів і обслуговування мультимедійних комплексів.


Нижче надано короткий огляд, який давно крутився у мене в голові. Дізнавшись модель радіо тюнера, ви можете більш-менш уявити яка картина у вас вийде при прослуховуванні радіоефіру на одному з чіпів.




FM тюнери компанії ST Microelectronics.


Маркування тюнерів TDA 77XX TDA7786 і т. Д. Радіотюнер від компанії ST Залишили у мене погане враження з досвіду роботи з компанією Winca). На автомагнітолах 60 і 100 серії радіо-це був головний біль. Може бути тому до сих пір до топового чіпу TDA 7786 у мене упереджене ставлення. Забігаючи вперед, скажу, що топовий TDA7786 програє TEF6686 по соковитості і барвистості картинки радіо в зоні впевненого прийому сигналу. (Перевірено). Вообщем FM тюнери даної компанії можу охарактеризувати так: Посередній досить прийом і дуже посередня звукова картина. Радіо «Ермітаж» на цих тюнерах слухати просто нестерпно. Власники Volkswagen відчують дуже багато шипіння на своїх штатних антенах


FM тюнери компанії Silicon Labs


чіпи 47XX


Ми дуже щільно працювали з даними виробником, почавши їх використовувати на 150 серії Carpad Duos. Особливість: Цифрова обробка аналогового сигналу. Для настройки тюнера використовується близько 1000 параметрів (комбінацій) для досягнення оптимального ефекту. Спочатку були четковираженний «догляд частоти» при початку руху автомобіля і було дуже багато скарг клієнтів. Саме тому, ми витратили майже цілий рік, щоб знайти комбінацію, яка задовольнить всіх покупців (Низький уклін форумчанам за допомогу в тестах).


Тюнери з цифровою обробкою аналогового сигналу можна охарактеризувати так: У зоні сильного сигналу відмінний прийом, Мінімум подшпілівай. У зоні слабкого сигналу з'являється багато провалів. Якщо аналогове радіо ще сичачи і крихти тягло б звукову картину, то цифровий тюнер цього вже робити не зможе. Також все-таки відчувається вплив цифрової обробки на «соковитість» музичної картини.


FM тюнери компанії Phillips (NXP)


У компанії досить широкий асортимент чіпів. Але я зупинюся тільки на 2х.


Дешева TEF6624 (NXP6624) - Явно програє компанії Silicon Labs. Що тут говорити? Не буває так щоб дешевий був класним. Якість прийому дуже посередня. Але по краще, ніж дешева лінійка компанії ST!


Дорога лінійка TEF668X (Даний тюнер позиціонується як HD радіо у виробника) - даний чіп тюнера використовується в німецьких автомобілях преміум класу (Тестували в новому BMW X5). На даному етапі (07 серпня 2015) Я їжджу саме з таким чіпом. До цього стояв Sil4755. Мої особисті враження: При сильному сигналі якість звуку на висоті. Я б сказав, можна насолоджуватися. Радіо «Ермітаж» приємно грає фоном. (Джазові композиції приємно слухати тільки коли добре грає в іншому випадку тільки роздратування). Звук соковитий, душевний ... як ніби слухаєш хороший мп3. Після цього тюнера розумієш, що радіоефір транслюють якісний сигнал! Сьогодні їхав по трасі А120 з м Мга до СПБ по лісі. Радіо «Вести FM» подшпілівает, як і Silicon Lab. Інші ловили на п'ятірку. Прийнято рішення масово вводити даний чіп в усі апарати Redpower. Усе


Купуючи штатні головні пристрої я б вам радив уточнювати модель FM тюнера. Грунтуючись на моєму досвіді ви будете мати більш менш зрозумілу картину. Звичайно ж, мені дуже важливі відгуки покупців, які будуть оброблятися і публікуватися.


Основна проблема всіх сторонніх FM тюнерів: Масовість. Машин на дорогах багато і всі вони різні. Кожен виробник плодило сарказму зі своїми антенами і намагається "заточити" все штатну магнітолу. Тому використання дешевих чипів я не допускаю в принципі, Та, можуть з топовими бути проблеми, але дешеві чіпи в своєму автомобілі я б бачити не хотів. І дорогим читачам радив би уточнювати дані питання до покупки.




Автор: Медведєв Євген. Директор компанії ТОВ "Т-ЗОН плюс"


Нагадаю ще раз, даний матеріал носить чисто суб'єктивну точку зору (ІМХО). І ніяким чином не закликає до якихось дій рекламного характеру


Джерело: www.redpower.ru/sravnenie-fm-radiotyunerov