Установка GPS маяка

  • 04 may 2016 11:31:33

Незважаючи на велику кількість всіляких пристроїв, покликані перешкодити діям автовикрадачів, на жаль, крадіжки транспортних засобів залишаються в наші дні сумно частим явищем. Адже технічні можливості зловмисників зростають пропорційно збільшенню коштів для боротьби з німі.Установка GPS маяка під панель приладів авто


Фахівці в один голос стверджують, що жодне найсучасніше протиугінний пристрій не дасть такої надійної гарантії захисту від угону, як кілька заходів, що діють в комплексі. У більшості випадків від того, чи зможуть злодії оперативно виявити охоронні пристрої і відключити їх до того, як вони спрацюють, залежить результат їх «чорного» справи. Одним їх найбільш ефективних захисних приладів вважається GPS-маяк.


Це невеликий пристрій призначений для того, щоб визначати координати автомашини і миттєво передавати їх власнику через стільникову мережу. Господар транспортного засобу або може бачити ці сигнали на моніторі свого комп'ютера, або отримувати sms-повідомлення на мобільний телефон.


Установка GPS маяка в салоні авто


Точність переданих даних досить висока, оскільки координати визначаються за допомогою чутливої ​​антени, орієнтованої на прийом сигналів з супутника. Виявити розташування автомашини можливо навіть в тому випадку, якщо вона пересувається по тунелю або захована на підземній стоянці.


Якщо один або кілька маяків надійно заховані в машині, вони будуть автономно працювати довгий час, подаючи сигнали про своє місцезнаходження через рівні проміжки часу, які, до речі можна налаштувати заздалегідь. Один маяк рекомендується налаштувати в режим трекера і монтувати в звичайному місці, він буде служити для автомобільного злодія своєрідною принадою. Інші ж пристрою можна заховати таким чином, щоб знайти їх і знешкодити за короткий проміжок часу не представлялося можливим.


Для того, щоб зловмисники не змогли швидко виявити GPS-маяки, їх слід встановлювати в нетрадиційних місцях. Їх доцільно заховати в обшивці салону, під панеллю приладів (між проводами) або «закамуфлювати» під реле або будь-яке інше нейтральне пристрій. Компактні розміри і відсутність підключення до бортової електромережі дозволяють приховати маячок в багатьох місцях.


Виконуючи установку, не забувайте про наступне: не можна розміщувати GPS-маяк впритул до металевого екрану, оскільки в цьому випадку сигнали з супутника матимуть перешкоди і спотворення, а визначення координат автомобіля буде відбуватися набагато повільніше. При цьому пластик, гума або прозоре скло є матеріалами, проникними для сигналу. Не слід також встановлювати маячок поруч з приладами, які сильно нагріваються під час експлуатації, - підвищення температури може згубно позначитися на батареях пристрою і прилад просто перестане працювати.