Портативні зарядні станції EcoFlow другого покоління

  • 18 December 2022 11:54:30

Ще зовсім недавно про такий пристрій, як зарядна станція, знали лише любителі активного відпочинку, мандрівники та інші категорії людей, які стикаються з необхідністю мати по рукою досить ємне і компактне джерело електроенергії. Причому цієї енергії має вистачати надовго і споживачі в неї як постійного струму, а й змінного. У сучасній Україні через постійні віялові відключення такий пристрій став просто необхідним практично в кожному будинку. Якщо говорити просто, то зарядна станція є поєднанням акумулятора високої ємності та інвертора (з можливістю зарядки акумулятора), які помістили в компактний і ергономічний корпус з необхідними роз'ємами для віддачі електроенергії споживачам.

З ряду виробників подібних станцій варто виділити компанію EcoFlow, яка завоювала довіру покупців та високо цінується за свої споживчі якості.

Компанія EcoFlow у зарядних станціях другого покоління EcoFlow River 2 та EcoFlow Delta 2 наблизилася до досконалості в їх можливостях, оскільки застосувала сучасні літій-залізо-фосфатні (LiFePO4) акумуляторні батареї як накопичувач енергії. Це дозволило суттєво збільшити термін служби батареї (до 3000 циклів заряд/розряд), а також швидкість заряджання самої станції (1 година для повної зарядки). Якщо ви подумали, що після 3000 циклів заряд/розряд можна відправляти зарядну станцію на смітник, то це не так. Просто ємність батареї може знизитись до 80% від початкової і можна буде продовжувати її використовувати практично на повну!

Лінійка EcoFlow River 2 пропонує портативні зарядні станції з ємністю 256, 512 і 768 Вт * год, тобто споживач на 100 Вт пропрацює від таких станцій приблизно 2.5, 5 і 7.5 годин відповідно. Найпотужніша EcoFlow Delta 2 має ємність 1024 Вт*ч, а отже такий самий споживач протримається цілих 10 годин.

Завдяки наявності розеток 220 В від зарядних станцій EcoFlow можна запитати цілу квартиру, також як і від генератора. При цьому варто уникати включення споживачів високої потужності (пральна машина, електрочайник тощо), оскільки станції мають обмеження за цим параметром. До портативних зарядних станцій EcoFlow можна легко підключити холодильник і газовий котел, щоб комфортно перенести тимчасове відключення світла.

Також зарядні станції мають ряд роз'ємів USB Type A і Type С для зарядки мобільних телефонів, планшетів та інших переносних гаджетів.

Для заповнення заряду на зарядній станції передбачено кілька варіантів. Найпростіший – це зарядка від мережі 220 В, яка, нагадаю, займе не більше години за повного розряду. Другий спосіб – це зарядка від автомобільної мережі 12 В (прикурювач) через перехідник, що постачається в комплекті. Третій спосіб найекзотичніший, але і найекологічніший - це зарядка від сонячних панелей EcoFlow Solar Panel. При такому способі заряджання ви стаєте максимально незалежним від електромережі загального користування.

Подбала компанія EcoFlow і про зручність використання пристрою, оскільки крім інформативного дисплея на корпусі (який відображає всю інформацію про кількість енергії, що видається і приймається, залишок заряду, а також про розрахунковий час роботи) пропонує встановити фірмовий додаток для смартфонів. У додатку знайдеться не тільки та сама інформація, що на екрані, але й маса іншої корисної інформації та налаштувань. Найголовніше всі параметри можна бачити і контролювати дистанційно, оскільки зарядні станції EcoFlow другого покоління мають вбудовані Wi-Fi і Bluetooth.

 
Рекомендуємо