Автомагнітоли з великим вертикальним екраном Tesla Style

  • 17 June 2018 13:17:39

Зовсім недавно на нашому ринку з'явилися штатні головні пристрої, запозичили концепцію дизайну, розроблену відомої компанії Tesla. Головною фішкою даних магнітол, як і у бортового комп'ютера Tesla, є великих розмірів сенсорний екран, витягнутий у вертикальній площині. Тому логічно, що дані магнітоли отримали приставку Tesla Style в назві. Про магнітоли такого формату і піде розмова в нашій статті.


Оскільки магнітоли такого типу мають досить великі габарити, через розміри свого екрану, розмістити їх можна далеко не у всіх автомобілях. Це пов'язано в першу чергу з шириною і ергономікою центральній консолі авто. За цим параметром найбільш вдало підходять автомобілі Toyota, саме для них випущено більшість магнітол Tesla Style. Щоб більш детально описати можливості, для прикладу, будемо говорити про штатної магнітоли для вельми популярного автомобіля Toyota Camry V55 виконану у форм-факторі Tesla Style.


Дизайн магнітоли створений максимально ідентично елементів інтер'єру автомобіля. Матеріали, форма і колір корпусу і деталей головного пристрою ідентичні оригінальним матеріалів, що застосовуються в автомобілі. Управління здійснюється сенсорним екраном, кнопками і регуляторами ( «крутилками»). Як вже говорилося, основна фішка цієї магнітоли - величезний екран з діагоналлю 12.1 дюйма, тому на догоду йому було вирішено відмовитися від CD / DVD приводу, щоб заощадити простір. Варто відзначити, що екран магнітоли виконаний за технологією IPS, яка забезпечує відмінну яскравість і соковитість картинки, володіє широкими кутами огляду і добре помітна при яскравому сонячному світлі. Дозвіл екрану складає 1024х768 пікселів. Якщо говорити в загальному магнітоли такого форм-фактора, то розмір екрану у них варіюється від 10.5 до неймовірних 15 дюймів! На екрані таких розмірів максимально комфортно користуватися навігатором, інтернет браузером, дивитися фільми або фото, при цьому паралельно можна запустити радіо або музичний плеєр.


Розглянемо докладніше інтерфейс автомагнітоли - у верхній частині екрану розміщуються іконки для запуску основних додатків, які не змінюються, це:


Навігація - для комфортної прокладки оптимального маршруту, з урахуванням пробок і заторів

Радіо - здатне запам'ятовувати багато радіостанцій, а також приймає і обробляє інформаційний сигнал RDS

Музика - музичний додаток, здатне відтворити найсучасніші формати аудіофайлів

Файловий менеджер - допоможе швидко знайти (скопіювати, видалити) потрібний файл на внутрішній пам'яті, на флешці або на картці.

Камера - активує виведення зображення з камери заднього виду (якщо вона підключена)

Консоль (Console) - містить налаштування виводу штатних функцій автомобілі, наприклад, відображення відкритих дверей, включеного світла або інформацію з датчиків.

PhoneLink - допоможе вивести вміст екрану вашого смартфона на екран магнітоли.

Settings - глобальне меню налаштувань автомагнітоли. Тут можна вибрати програми, які будуть по-замовчуванню запускатися при натисканні на кнопки Навігації або Музики. Також є безліч регулювань екрана (яскравість, контрастність, інтенсивність підсвічування), вибір мови інтерфейсу, настройка звукового еквалайзера, налаштувати управління з кнопок на кермі і багато іншого. Налаштувань багато, але в той же час в них не можна заплутатися.

App list - покаже всі програми, встановлені на пристрої, як системні, так і завантажені користувачем.

DVR - спеціальний вхід для відеосигналу від камери виконує функцію відеореєстратора.

Нижню частину екрану займає область для елементів управління клімат контролем. Штатний блок управління кліматом в автомобілі цілком демонтується, а дроти, по яких раніше передавалися сигнали з цього пульта, підключаються до задньої панелі магнітоли. Натиснувши на екрані кнопку зміни параметрів клімату з'являється спливаюче меню з відповідними настройками. Поява даного вікна в нижній або верхній частині екрану також можна налаштувати в загальних налаштуваннях.


Штатний головний пристрій Tesla Style здатне відображати додатки як в повноекранному форматі, так і на половині екрану. На другій половині екрану, в такому випадку будуть виводитися графічні параметри зі значенням оборотів двигуна і поточної швидкості. Інформація виходить з штатних блоків машини, завдяки підключенню магнітоли до OBD роз'єму. Для цього в комплектації пристрою передбачений відповідний кабель.


Для підключення різних пристроїв в магнітолі передбачено два порти USB, при цьому штатний роз'єм USB не втрачає своїх функцій і також підключається. Якщо вам більше подобається бездротове підключення, то для вас є вбудований Bluetooth модуль, який підтримує A2DP протокол для якісної передачі музики зі смартфона.


Це невеликий перелік основних можливостей штатних магнітол Tesla Style, тому якщо вам сподобалася концепція магнітоли з великим вертикальним екраном і потужною апаратною платформою, то радимо без роздумів купувати такий пристрій, щоб радувати себе в щоденних поїздках.

 
Рекомендуємо