Як дізнатися, що ксенон не працює?

  • 20 November 2014 13:32:31

Найчастіше втрата світла случаетсяпо причини несправності в лампі або блоці розпалювання.


Левова частка заміни ламп відбувається через передчасного згорання або вигорання газу ксенону всередині колби лампи. Середній термін дії газу становить 3000 годин - це близько 125 днів безперервної роботи або приблизно 3 роки їзди на автомобілі.


Перший самий явна ознака того, що лампа скоро згорить - це характерний фіолетовий або темно-синій колір. Це вірна ознака того, що ксенон скоро вигорить.


Інша характерна риса по якій можна визначити несправність лампи - це коли вона починає швидко блимати або перестає працювати при трясці під час їзди. В цьому випадку, швидше за все, несправна проводка між лампою і блоком розпалу або між блоком розпалу й проводкою автомобіля. У більшості випадків такі проблеми виникають при некоректній установці або, рідше, заводський брак.


Наступна ситуація - комп'ютер автомобіля «не приймає» нові лампи і тому видається повідомлення про помилку контролю справності лампи. Ця помилка виникає зазвичай на автомобілях німецького виробництва. Для вирішення даної проблеми необхідно встановлювати блоки розпалювання з облудними модулями або окремі модулі.


За цим, досить простим, ознаками можна зрозуміти, що ксенон не працює. Зрештою, якщо з освітленням щось не в порядку, то водій відразу це помітить. А прочитавши цю статтю можна в якійсь мірі зрозуміти в чому причина несправності.