Як вибрати відеореєстратор для автомобіля

  • 21 February 2017 13:44:38

У наш час панування автомобілів і безлічі аварійних ситуацій на дорозі відеореєстратор став дуже затребуваним. Він здатний відобразити все, що відбувається з авто і біля нього під час руху. Такий пристрій - кращий свідок дорожньо-транспортної пригоди, що записує всі найважливіші відомості. Щоб відеореєстратор дійсно відмінно виконував свої функції, до його вибору коштувати підійти дуже відповідально.

Сучасний відеореєстратор - це досить компактний прилад, який дуже нагадує типову фотокамеру-мильницю. Він кріпиться на лобове скло і здатний записувати все, що відбувається по круговому принципом: стирається стара інформація і на її місце записується нова. Завдяки функціям виробники не ставлять високі ціни на такі пристрої, тому придбати його може кожен.

Вибираємо спосіб кріплення

Зазвичай універсальний відеореєстратор кріпиться на лобове скло звичайної присоскою, яка знайома кожному ще з часів плюшевих іграшок. А ось до вибору її розміру потрібно поставитися серйозно: чим вона більше, тим більш стабільним буде зображення при їзді на поганій дорозі. Але варто врахувати те, що величезна присоска приховає частину огляду. Сам механізм так само має своє значення. Звичайний кронштейн зі спеціальним регулюванням по висоті може займати досить мало місця, і його легко сховати в бардачку. Але ось реєстратор з таким способом кріплення не можна повертати вбік.

Виробники давно створили моделі, які кріпляться на скло на липучці. Це мініатюрні пристрої, які не мають дисплея. Але ось його набагато простіше вкрасти. Тому створили новітні відеореєстратори зі спеціальний захованої установкою, які помітити практично неможливо. Але ціна на них досить висока, а в дешевих моделях якість запису відео бажає кращого.

Запис і оптичні можливості

Найголовніший параметр, від якого залежить загальна якість відеозапису, це дозвіл світлочутливої ​​матриці. Зараз найбільш затребуваними вважаються FullHD-матриці (1920 × 1080), які мають цілком невисоку ціну. Вони здатні дати чітку картинку, на якій можливо буде без проблем побачити номери автомобілів і написи на покажчиках. А щоб відео стверджувалося, придбайте карту пам'яті як мінімум на 16 ГБ. Не забуваємо про вибір типу оптики: кращий об'єктив - це скляний. Пластмасовий згодом потемніє і знизить якість запису.

Додаткові можливості

- Вбудований датчик удару. Ця деталь дозволяє відеореєстратора записати «не стираються» відео в момент аварії, якщо пристрій знеструмиться або отримає пошкодження.

- ємний вбудовані акумулятори зможуть забезпечити від півгодини автономної роботи без іншого джерела живлення.

- GPS-приймач, який часто стає важливою персоною при судових розглядах.

- Світлодіодне підсвічування з численних відгуків вважається марною, так як її випромінювання може засвітити матрицю.