Як вибрати денні ходові вогні

  • 07 February 2017 13:52:07

Нещодавно, кілька років тому, в правила дорожнього руху ввели таке поняття: денні ходові вогні. Воно має на увазі освітлення від фар у денний доби за межею населених пунктів. У зв'язку з цим з'явилася нова проблема з технічним оснащенням автомобіля. Багато хто не може зрозуміти, в чому перевага ДГЗ перед ближнім світлом, інші розмірковують над вибором правильних ламп. Що ж таке денні ходові вогні і як їх правильно підібрати?

Що таке ДГЗ: основні переваги

Термін денні ходові вогні з'явився відносно недавно. Ними називають прилади зовнішнього освітлення авто, які використовуються тільки вдень для посилення видимості машини на трасі. Це одне з нововведених коштів безпеки водіїв на дорозі, яке зменшує кількість аварійних ситуацій. Незважаючи на те, що вже все давно знайомі з ближнім світлом і вважають за краще його, не всі обізнані про головні переваги ДГЗ. У чому ж їх користь?

Денні ходові вогні є гарантією безпеки на трасі, адже автомобіль за допомогою такого освітлення стає ще більш помітним для тих, хто рухається по зустрічній смузі без загрози засліплення. А ось ближнє світло просто освітлює шлях.

Світлодіоди, які знаходяться в ДГЗ, споживають мінімальну кількість палива, що не тільки економно, але і екологічно типово: таким чином зменшується обсяг вихлопних газів.

Галогенки в ближньому світлі мають маленький термін служби, що призводить до їх частої заміни. А ось світлодіодні лампи денних вогнів можуть працювати в середньому 10 тисяч годин.

Найприємнішим гідністю визнаний автоматизм роботи такого освітлення, адже вони самостійно включаються днем ​​і вимикаються ввечері.

різновид ДГЗ

Світлодіодні лампи, призначені для денного освітлення, поділяються на два стандартних типу: універсальні і штатні. Перший варіант підходить для будь-яких

автомобілів і не вимагає складної установки. Штатні спеціально зроблені для конкретної моделі авто. Найвідоміші і відомим брендам, які випускають якісні денні ходові вогні, це Philips, Hella, Ring, Narva, Nolden. Якщо ж для вас в пріоритеті дешевизна, то для вас підійде продукція від Falcon, Cyclon і EGO Light. Ці виробники не вважаються кращими, але користуються досить великою популярністю і мають позитивні відгуки.

Критерії вибору якісних денних ходових вогнів

Якщо ви віддаєте перевагу краще, то напевно вибір технічного оснащення автомобіля стає проблемою. Асортимент великий, але які ДГЗ ідеально підійдуть саме вам? При виборі коштувати звертати увагу на такі аспекти:

Країна-виробник і історія бренду. Кращими у всьому світі вважаються німецькі компанії Hella і Philips.

Кількість діодів в блоці. Будь-комплект ДГЗ має два таких блоку з вбудованими діодами, які від 4 до 12 штук. Універсальним варіантом вважається 5 світлодіодів.

Розташування світлодіодів. Вони знаходяться зверху, знизу або посередині. Останній варіант найбільш популярний.

Колірна температура: від 4000 К (теплий відтінок) до 6500 К (холодний відтінок).

Яскравість світлодіодів: в середньому від 600 до 1400 Лм. Оптимальною вважається сумарна яскравість світлодіодів ДГЗ від 1000 Лм і вище.

Сила і потужність світла. Беручи до уваги цей аспект, варто вибирати моделі з автоматичним зниженням яскравості при включенні основного освітлення.

Асортимент такого освітлення на ринку досить широкий, тому підібрати ідеальний для себе варіант не складе особливих труднощів.

 
Рекомендуємо