Що таке gps трекер?

  • 01 February 2017 13:10:18

Більшість сучасних водіїв обладнують свій автомобіль спеціальними GPS трекера. Це пристрій здатний дати вам дані про місцезнаходження автомобіля в реальному часі. Такий прилад - не тільки відмінний помічник в стеженні, а й охоронець. За допомогою нього можливо запобігти викраденню авто або ж


дізнатися маршрут грабіжників.

GPS-трекер, або ж автомобільний контроллер - це спеціальний прилад, який приймає і передає дані про супутникове контролі. Найчастіше для визначення використовується система Global Positioning System. Існує кілька варіантів проходження інформації про місце розташування:


від встановленого супутника до трекера;

від трекера до вашого смартфону;

від трекера на спеціальний сервер;

від сервера відразу на комп'ютер водія.



Конструкція GPS-трекера


Як і будь-який складний пристрій, трекер складається з безлічі взаємозалежних деталей, кожна з яких виконує свою особливу функцію:


Глонасс або ж GPS-приймач: саме він визначає, де знаходиться автомобіль за сигналом від супутника;

Супутниковий передавач: передає дані, які містять знімок місцевості у вигляді бінарного пакета;

Вбудовані антени: через них проходить вся інформація;

Батарея: основа життєдіяльності пристрій, живить його і підтримує в ньому роботу;


Вбудована пам'ять: її невеликий обсяг тимчасово зберігає отримані дані.



Функції GPS-трекера


Найважливішою функцією, яка і визначає його необхідність - це пошук місця розташування автомобіля і передача інформації про це. Але, крім цього, пристрій здатний виконати і інші корисні завдання. Наприклад, поставити геозон. Якщо автомобіль переміститься за їх територію, користувач дізнається про це за допомогою повідомлення. Деякі GPS-трекери оснащені спеціальними датчиками вібрації. Вони допомагають відстежити всі вібрації, які зазнає автомобіль під час злому, і так само сповістять господаря авто про проблему. Це далеко не всі корисні функції пристрою. Деякі з них зовсім здатні виконувати роботу мобільного телефону і навіть записувати розмову. Все залежить від того, для чого вам потрібен трекер і наскільки «навороченную» покупку ви зможете зробити.


Вибір GPS-трекера


Щоб не помилитися з вибором і оснастити свій автомобіль дійсно якісним і вірно працюючим пристроєм, радить звернути увагу на такі фактори:


Точність розташування авто. Найбільша допустима похибка - до 2,5 метрів.

Відрізок часу, протягом якого GPS-трекер визначає місцевість і передає інформацію про неї. Цей аспект має особливе назва - гарячий і холодний старт.

Не забуваємо про наявність 3-D GPS. Ця деталь і вловлює сигнали супутника, що дуже важливо для їзди по місту.