Як встановлюються біксенонові лінзи

  • 05 April 2017 15:34:57

Кожен водій напевно стикався з проблемою нестачі освітленості дороги при їзді в темний час доби і погані погодні умови. Ця проблема на ура вирішується зміною або доробкою оптики. Найбільш перспективний напрямок модернізації автомобільної оптики в наш час це правильна установка біксенонові ламп або біксенонові лінз. При наявності навичок це під силу зробити і самостійно. Як відбувається процес установки біксенонові лінз?

Останнім часом все більше автомобілістів вирішують, що одним з головних умов безпечного водіння є тільки якісне освітлення. При збільшенні потужності ламп йде перевага в яскравості, але при цьому збільшується шанс засліплення зустрічних водіїв. Найкращим рішенням

такій ситуації буде установка лінз в фари, які зручно направляють світло на дорожнє покриття і виключають всі зайві бічні засвічення. Найголовніше - вони не зліплять зустрічних водіїв. Чому встановлені біксенонові лінзи не роблять цього? Звичайний рефлектор в фарі, не має значення, яка лампа коштує - ксенонова або галогенова, не здатний направити весь світ на дорогу. Частина цього світла йде набагато вище, і сліпить водіїв зустрічних машин. Принцип дії лінз полягає в тому, що вони немов обрізають зайвий потік світла. Таким чином, вони направляють максимальну кількість світла на саме саму дорогу і праве узбіччя.

Установка лінз в фару досить складна і відповідальна справа, для якого потрібно спеціальні знання і кропітка праця досвідчених фахівців. В установчому центрі, в якому є все необхідне обладнання і в якому працюють справжні професіонали, біксенонові лінзи можна встановити в оптику більшості автомобілів.

Біксенонові лінзи: установка

Установка біксенонових модулів здійснюється в наступному порядку:

- зняття зовнішніх елементів фари (таких як пластик і скло);

- установка біксенонові модулів (лінз) з зовнішньої сторони в звичайне посадочне місце;

- фіксація біксенонові модуля в установленому місці, за допомогою затискної гайки із зворотного боку;

- підключення блоків живлення і розпалювання за встановленою схемою;

- перевірка працездатності та коригування напрямку світлового променя;

- установка зовнішніх елементів фари на свої місця за допомогою герметика.

Варто окремо виділити переваги, які ми отримуємо, використовуючи біксенонові лінзи. Найголовнішим є те, що завдяки цим пристроям, світло стає більш насиченим, а це значно збільшує граничну зону видимості. Так само, на відміну від звичайного біксенона в режимі дальнього світла, хороше освітлення отримує і ближня, і далека зони. Завдяки біксенонові джерела, автомобіль отримує більш респектабельний і унікальний вид.