Колірна температура ксенонових ламп

  • 17 January 2017 19:14:37

У всіх джерел світла є особлива характеристика - колірна температура, і ксенонові лампи не виняток. Кожен колір має своє значення в Кельвіна, але не кожен стане зручним для використання його на дорозі. Існує одна помилка на яке дуже часто ведуться водії і яким вдало користуються виробники: вище температура світла - вище потужність лампи, що гарантує видимість на максимальному рівні. Насправді це не так, адже чим більше кельвінів - тим холодніше і темніше стає відтінок кольору. Це неприйнятно для людини, адже очі найкраще бачать при білому денному світлі.




В основному виробники не заморочуються і випускають ксенон з трьома основними значеннями колірної температури:


4300 К - тьмяний, «біло-молочний» колір;

5000 К - яскравий «білий»;

6000 К - насичений «блакитний кристал».

Насправді варіантів температур набагато більше, і їх можна класифікувати. Пам'ятайте, що далеко не всі лампи можна використовувати при водінні на дорозі.

Лампи з теплим світінням:


2400 к - яскравий жовтий світло, насичений, він забезпечить вам відмінну видимість в погану погоду. Світіння не здатна розсіюватися, воно ефектно направлено в ту сторону, в яку рухається автомобіль.

3200 К - злегка жовтий, тьмяне світло, типовий для звичайного галогену. Світіння так само створить вам комфортні і безпечні умови їзди вночі і в дожді.Ксеноновая лампа Prolumen HB3 (9005)

4300 К - трохи жовтувате біле світіння, стандартний вид ксенону. Використовується багатьма через його відмінного освітлення дороги.

5000 К - білий світ, який практично не відрізнити від природного денного світла. Його можуть забезпечити тільки ксенонові і новітні галогенові лампи. Вони ідеально висвітлюють шлях вночі.

Ксенонова лампа Prolumen HB3 (9005)


Лампи холодного світла, які не можна використовувати на дорозі:

6000 К - все той же білий світ, але вже холодного відтінку. Він не стане помічником при їзді, але зможе модернізувати зовнішній вигляд автомобіля. При негоді він не здатний забезпечити відмінну видимість дороги.

8000 К - лампи яскравого синього світла, які ніяк не забезпечать вам безпеку на дорозі. Використовуються вони тільки для прикраси автомобіля на спеціальних виставках.

10000 К - світіння скоріше фіолетово, найчастіше можна побачити тільки на шоу-карах.

12000 К - лампи створюють фіолетовий світло, який заборонений під час водіння у всіх країнах світу. Їх використовують для головної оптики в тому випадку, якщо потрібно створити особливу привабливість і створити неординарний стиль автомобіля на виставці.

Вибір колірної температури залежить не тільки від можливостей вашого автомобіля, але і від підходящої ціни, і від виробника. Ні в якому разі не варто йти на поводу у міфів, це може стати небезпечною загрозою не тільки небезпечної ситуації, а й вашого життя. Обов'язково звертайте увагу на те, яка погодна ситуація склалася в вашому регіоні, а так само на те, в який час доби ви зазвичай виїжджаєте на дорогу. Це допоможе визначитися з оптимальною колірною температурою оптики вашого автомобіля.



Інші статті:


Типи цоколів штатних ксенонових ламп

Ксенонові новинки від Mlux

Штатні ксенонові лампи D2S, D1S, D4S, D3S, D2R