Нова онлайн-перевірка оригінальності ксенонових ламп за допомогою програми "OSRAM Trust"

  • 29 March 2018 15:20:36

Всесвітньо відомий виробник ксенонових ламп Osram піклуючись про своїх покупців запустила на своїх інтернет ресурсах, в тому числі і в українському сегменті на сайті www.osram.ua, програму «OSRAM Trust» допомагає перевірити оригінальність ксенонових ламп онлайн. Таке рішення повинно допомогти покупцеві вибрати дійсно якісні ксенонові автолампи, відкидаючи часто не підтверджені нічим запевнення продавців про справжність товару, що продається.


Не секрет, що немає нічого вічного в цьому світі, а значить і ксенонові лампи з часом теж виходять з ладу. І в цей момент водієві доводиться зіткнутися з необхідністю підбору автоламп для заміни. Основним питанням при виборі навряд чи буде тип цоколя, який можна подивитися в каталозі, він є також на нашому сайті. Основним питанням стане бюджет покупки: вибрати лампу подорожче або дешевше, відомого бренду або невідому китайщину, з гарантією або «під чесне слово». Після вибору певного бренду обов'язково постане питання підбору лампи по характеристикам, адже для одного типу цоколя у виробників є не одна різновид відмінна за своїми світловим характеристикам. Особливо це важливо при виборі лампи призначеної для установки в головне світло, оскільки це запорука комфортного і безпечного переміщення в нічний час доби.


Однак не всім зрозуміла важливість такого вибору і його вплив на подальше благополучне керування автомобілем. Багатьма рухають саме принципи економії, що не завжди виправдано. Не всі розуміють, що на автомобільному світі, а іменного головному, економія не виправдовується, саме виходячи з принципів економії. І розрахунки тут досить прості.


Порахуємо разом. Наприклад, якщо брати ксенонове світло, оскільки далі будемо говорити саме про нього, а також з причини його спочатку більш високу вартість через конструктивних особливостей.


Первісна висока яскравість лампи при її демонстрації в магазині - не гарантія її якості. Якість залежить від правильної конструкції та матеріалів з яких лампа виготовлена. Адже навіть невелике відхилення від норм (а невеликі фабрики фінансово не можуть встановити складне, а значить дороге високоточне обладнання) призводить до неправильного светораспределению на дорозі. Як наслідок втрачається можливість нормальної регулювання, коректного фокуса і отримуємо знижену світловіддачу при включенні лампи вже в перший раз. Можливо пощастить і на перших порах лампа буде відповідати заявленим характеристикам, але вже через невеликий час (найчастіше до 100 годин роботи) неякісна ксеноновая Автолампа радикально втрачає світловий потік. Надалі можна спостерігати зміну колірної температури (в сині, зелені або навіть червоні відтінки), що є передвісником найближчій кончини лампи. Ну і завершення, в самий невідповідний момент, як це завжди відбувається, де-небудь на трасі лампа відправиться до праотців, а вам залишиться лише згадати незлим тихим словом її недбайливих творців.


Якщо говорити про якісні ксенонові лампи OSRAM, то світловий потік буде зберігатися покладені кілька років, а його зниження буде плавним, що відповідає нормальним фізичним процесам всередині колби. При цьому гарантійний термін лампи виходжують на 100%. Пояснення цьому простоті, ксенонова лампа - це не така легка в проектуванні і створенні виріб. Особливо варто виділити якість і конструкцію електродів, а також газовий склад в колбі. Технологія виготовлення автоламп вимагає високої точності в пропорціях і високої якості матеріалів, що само по собі не може коштувати дешево. Заявлений термін служби ксенонових ламп OSRAM становить від 3500 до 4000 годин, але також варто згадати лінійку Xenarc Ultra Life, де гарантований термін служби складає цілих 10 років! Але навіть цей термін не є граничним, при його досягненні тільки починають погіршуватися світлові характеристики ламп.

А тепер настав час перейти до найголовнішого, для чого писалася ця стаття - нова система перевірки на справжність ксенонових автоламп - OSRAM Trust. Вона призначена для покупців ламп OSRAM і допомагає швидко і точно перевірити оригінальність продукту, що купується. Причому це можна зробити безпосередньо перед покупкою товару, що убезпечить від придбання неоригінального неякісного товару.


У чому ж принцип роботи даної системи?


Оригінальні ксенонові лампи OSRAM з недавніх пір мають захисний стікер з голограмою, який містить унікальний код, призначений для верифікації цих ламп. Існує два способи перевірки для виконання перевірки. В обох випадках буде необхідний доступ в інтернет, який в даний час є в будь-якому смартфоні.


Перший спосіб перевірки автентичності


Потрібно зайти на сайт osram.ua, вибрати розділ «Послуги» (при пересиланні на англомовну версію виберіть розділ «Services»), далі підрозділ «Довіра OSRAM» (при пересиланні на англомовну версію натисніть в підрозділі «OSRAM Trust Program» на посилання Online check ). При переході на сторінку, у верхній правій частині, необхідно вибрати зручний для інтерфейсу мову (українська мова обіцяють додати в найближчому майбутньому). Далі можна прочитати опис програми. Для початку перевірки вибираємо пункт «Онлайн-перевірка». Буде запропоновано ввести код з семи символів, який розташований на етикетці перевіряються ламп. Потім ввести код антіробота, щоб програма переконалася в тому, що ви справжній чоловік, а не шкідлива програма. І на цьому все. Програма практично миттєво видає всю інформацію про лампу, що знаходиться у вас в руках, а саме: вид упаковки, гарантію, все серійні і заводські номери, назва лінійки ламп, кількість ламп в упаковці. Залишається тільки порівняти всю цю інформацію можна з легкістю визначити тримайте ви в руках справжню лампу або хорошу (але це не точно) підробку лампи OSRAM.




Другий спосіб перевірки автентичності


Це найбільш простий спосіб єдиною умовою для якого є будь-яка програма розпізнавання кьюар-кодів (QR-кодів) встановлена ​​на вашому смартфоні, а також наявність підключення до мережі інтернет. Кожна упаковка ксенонових ламп OSRAM має нанесений на неї персональний QR-код, прочитавши який, ви отримаєте посилання, яке веде на сторінку верифікації лампи і при цьому автоматично заповнить всі необхідні поля. Вам залишиться тільки ввести код антіробота і програма видасть вичерпну інформацію про лампу, як і при першому способі. Це по-справжньому інноваційно, адже все що потрібно для перевірки це просто навести камеру смартфона на кьюар-код. Далі виконати перехід по посиланню і все, ви вже в системі OSRAM Trust Program. Варто зауважити, що QR-малюнок наноситься не тільки на упаковку, а й на саму лампу, так що можна перевірити вже встановлену лампу OSRAM на справжність. Через невеликі розміри цього коду на лампі, часто це виходить не з першого разу.

Головна мета програми перевірки оригінальності OSRAM Trust - захист споживачів від контрафактної продукції недобросовісних виробників підроблених ксенонових ламп. Під захист програмою підпадають такі лінійки ламп OSRAM: Xenarc Original, Xenarc Night Breaker Unlimited, Xenarc Cool Blue Intense, Xenarc Cool Blue Boost - Off-Road, Xenarc Ultra Life. Чи не входить в даний список тільки сама дешева лінійка Xenarc Classic. Також недоступна дана перевірка для лінійок галогенних ламп, але можливо це лише питання часу. Вибір ксенону як першопрохідника в даному напрямку очевидний - адже саме ці лампи найбільш технологічні, складні у виробництві і мають високу вартість, а значить споживач має завищені очікування від застосування ксенонових ламп. І завдання компанії не тільки випустити якісний і надійний продукт, але і захистити своїх покупців від множинних підробок присутніх на ринку. Висока швидкість і простота роботи платформи OSRAM Trust свідчить про виконану великий і недешевої роботі IT-фахівців OSRAM. Як і все в сучасному цифровому світі, даний продукт також продовжує вдосконалюватися, щоб в подальшому здивувати нас ще більшою швидкістю і зручністю інтерфейсу.




Швидше за все ви вже задалися справедливим питанням, а наскільки надійна захист ламп OSRAM? Адже якщо зловмисники спромоглися і зробили, нехай і неякісні, але копії автоламп, то виготовити фальшиві стікери з QR-кодами не складе для них великих труднощів. Але насправді все не так просто, як може здатися. Адже порівняння виконується онлайн, а значить необхідно виготовити відповідний стікер, захищений голограмою, який повинен підходити під потрібну лінійку ламп і з відповідним номером для верифікації. Така операція вимагає серйозних вкладень, а значить підробка також буде дорожчати. А це суперечить основним принципам шахраїв - менше вкласти, але більше отримати. Також є істотні складності при поєднанні персональних і заводських номерів. В даному випадку доречна аналогія з охоронними системами автомобілів - чим більше компонентів в комплексі, тим менше ймовірність викрадення такого автомобіля, оскільки викрадач не захоче з нею возитися, а просто знайде більш легку здобич. Саме за таким же принципом об'єднання трьох різних компонентів (упаковка, назва лінійки і номер лампи) гарантує знаходження у вас в руках саме оригінальної ксенонової лампи.




Ще однією програмної особливістю, яка підвищує надійність системи OSRAM Trust, є взаємодія покупця з виробником онлайн, без посередників. Під час видачі інформації покупцеві система одночасно веде облік частоти запитів одного і того ж номера лампи. При досягненні певної кількості таких запитів, вказаний номер буде заблокований, а значить зловмисники його не можуть використовуватися протягом довгого часу. І все це виконується виключно алгоритмическим шляхом без безпосередньої участі фахівців OSRAM. Тому найбільш простий спосіб для приховування ознак підробки є відсутність стікера з серійним номером, тому що їх підробка просто невигідна для підроблювача. Так що якщо перед вами коробка з ксеноновими лампами OSRAM, але на ній відсутня стікер, то це безперечно підробка. Якщо ж він є, то виконавши прості дії можна перевірити справжність даного товару.



Підсумувавши можна зробити висновок, що в сучасному світі, наскрізь пронизаному цифровими технологіями, велику вартість бренду складають його технології. І при виборі ламп для автомобільного освітлення економія, яка виливається в погану якість автоламп (а значить погана якість світла) абсолютно себе не виправдовує. Варто згадати відому англійську приказку, яка говорить: «Ми не настільки багаті, щоб купувати дешеві речі». Покупці, які слідують даної філософії точно знають, що хочуть отримати високу якість і готові за це платити необхідну ціну. Саме піклуючись про таких покупців компанія OSRAM запустила програму перевірки справжності своїх ксенонових ламп, щоб їхні клієнти завжди знали, що купують оригінальну продукцію, яка буде їх тільки радувати протягом усього терміну служби.



У нашому інтернет магазині autoelectro.ua продається тільки оригінальна продукція Osram, яка пройде будь-які перевірки.


Подивитися сертифікат авторизованого продавця можна за посиланням /news/sertifikat-avtorizovannogo-prodavtsa-produktsii-osram/

 
Рекомендуємо