Огляд дзеркала-реєстратора 4.3 "Prime-X" 043DM

  • 06 August 2014 13:10:35

У тестовий центр компанії AutoElectro надійшло дзеркало-реєстратор "Prime-X" 043DM з діагоналлю 4,3 дюйма. Дане дзеркало позиціонується як середнього і вище середнього діапазону - середня роздрібна ціна на неї становить 2800-3000 грн.


ЗОВНІШНІЙ ВИГЛЯД

Зовнішнє дзеркало виглядає елегантно, пластик досить щільний і трохи м'якуватий, приємний на дотик. Одним з головних достоїнств "Prime-X" 043DM є його дзеркало - дзеркальна поверхня нічим не відрізняється від звичайних дзеркал, які ми використовуємо в автомобілі або в побуті. На тильній частині дзеркала знаходиться камера реєстратора, мікрофон і динамік, завдяки якому програється звук в режимі перегляду запису з реєстратора. Біля самої ніжки знаходиться провід-перехідник, до якого підключається харчування і 2 камери.


ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Запис з реєстратора починається автоматично після включення двигуна. Після того, як провели всі налаштування і перестали робити різні маніпуляції, протягом 15, 30 або 45 секунд (в залежності від настройки) монітор на дзеркалі йде в сплячий режим, повністю віддаючи дзеркальну поверхню для огляду, але реєстратор при цьому продовжує вести зйомку. Можна поставити картку з об'ємом 32 Гб і цього з лишком вистачить на найдовшу поїздку. Запис циклічна: можна вибирати інтервали 1, 2, і 5 хвилин або до повного заповнення пам'яті карти.


У комплектацію до дзеркала-реєстратору також входить камера заднього виду. Запис з камери заднього виду починається в автоматичному режимі після включення задньої передачі. Дзеркало-реєстратор може записувати одночасно з реєстратора і з камери. При цьому є можливість підключити ще одну камеру (наприклад, в салон і бічну).


ВІДЕО

Розмір екрану дзеркала становить 4,3 дюйма, співвідношення сторін 16: 9, дозвіл монітора 480 * 272 пікселів. Сама зйомка проходить при частоті 30 кадрів / сек і з роздільною здатністю 1280 * 960 (HD 720). Якість зйомки можете оцінити по відео поданому нижче.


                                                                                        


Характеристика налаштувань вистачить для будь-яких цілей і критеріїв. Можна налаштувати яскравість, експозицію, колір, час роботи дисплея та інші настройки.


ДОДАТКОВІ ФУНКЦІЇ

Дзеркало-реєстратор "Prime-X" 043DM може перемикатися з режиму ВІДЕО на ФОТО та робити фотографії у форматі JPEG. Є функція Картинка в Картинці - при її включенні на екран автоматично в маленькому вікні виводиться вид спереду, а на більшій - все що відбувається позаду. При бажанні картинки можна поміняти місцями.


У дзеркалі є вбудований G-сенсор, завдяки якому реєстратор включається при отриманні зовнішнього поштовху рівного 6-кратному прискоренню вільного падіння (бл. 59 метрів в секунду). Датчик можна налаштувати на різні рівні чутливості: високий, середній, низький або взагалі вимкнути. Нарівні з ним є датчик руху, при включенні якого реєстратор розпочинає зйомку при початку руху автомобіля.


Для комфортної їзди вночі дзеркало вкрите покриттям антивідблиску. А в модифікації 043DMD є ще й третя функція автозатемнення. Принцип роботи даної функції простий - датчик світла, розташований на задній частині дзеркала, реагує на кількість світла, що випускається позаду автомобіля. При підвищеному висвітленні включається затемнення дзеркального полотна.


ВСТАНОВЛЕННЯ

Встановлюється дзеркало всього в три етапи: зняли старе дзеркало, поставили на старе кріплення 043DM і зафіксували. Процес установки можете подивитися на відео.


                                                                                       



Щоб дізнатися яка ніжка необхідна саме для Вашого автомобіля перед покупкою проконсультуйтеся з фахівцями компанії AutoElectro.


РЕЗЮМЕ

"Prime-X" 043DM виявився якісним продуктом з відмінною дзеркальною поверхнею, гарною якістю запису, наявністю широкого функціоналу (Картинка в Картинці, G-сенсор, датчик руху, аудіозапис) і налаштувань. До особливих переваг слід віднести можливість підключення двох камер і здійснювати запис одночасно з реєстратора і камери. І останнім великим плюсом є наявність в комплектації безкоштовної камери заднього виду.