Камери заднього виду

  • 12 may 2014 12:21:29

У сучасному світі велика увага приділяється безпеці дорожнього руху, і не останню роль в цьому відіграють камери заднього виду автомобілів. Створені спочатку для зручності водіїв габаритних машин - автобусів, вантажівок і джипів, відеокамери сьогодні надзвичайно популярні і на легкових автомобілях, ставши для багатьох звичною опцією. Такі камери значно полегшують роботу водія при їзді заднім ходом і маневрах на парковці.


Для автомобільних відеокамер, забезпечених матрицями останнього покоління, характерні мінімальний рівень шуму, висока якість передачі кольору і максимальна чутливість, кут огляду відеокамер становить 170 градусів, а вологостійкий протиударний корпус надійно захищає пристрій від зовнішніх впливів. Широкий температурний діапазон дозволяє використовувати камери як в тридцятиградусну спеку, так і в тріскучі російські морози. Істотно полегшити оцінку відстані до перешкоди допомагає спеціальна розмітка, що наноситься відеокамерою на транслюється зображення, а ИктПідсвічування допоможе розгледіти предмети і в темний час доби.


Установка штатної камери заднього огляду може мати кілька варіантів виконання. Корпусні камера відчуває себе зручніше за заднім склом автомобіля, а ось для безкорпусного пристрою знайдеться багато підходящих місць в задній частині машини. Його можна врізати в бампер, в рамку номерного знака і на місце одного ліхтаря підсвічування номерного знака. В останньому випадку, спільно з камерою встановлюється сильний світлодіод, що дозволяє здійснити повноцінну підсвічування заднього номера.


Налаштовуючи камеру на місці, постарайтеся, щоб картинка містила частину вашої машини - наприклад, кут бампера або інший фрагмент кузова, це полегшить орієнтацію серед сторонніх предметів під час руху заднім ходом. Живлять напруги на відеокамеру заднього ходу можуть бути заведені з контактів ключа запалювання, або від задніх ліхтарів. Відеосигнал з камери заднього виду передається на монітор або на штатний пристрій відображення інформації по проводах з роз'ємами типу "тюльпан" або по радіоканалу. Використовуючи пару "передавач-приймач" можна обійтися без прокладки проводів і розбирання обшивки автомобіля, це суттєво спростить і прискорить установку обладнання.


Відеокамера заднього огляду з'явилася найбільш корисною новинкою автомобільного світу останніх років. Опинившись набагато зручніше звичайних дзеркал, вона зайняла гідне місце серед предметів додаткового обладнання, забезпечуючи водіям зручність, комфорт, а головне безпеку поїздок.


 
Рекомендуємо