Камера заднього виду або парктроник, що краще?

  • 25 July 2017 11:33:40

Як показує практика, з таким завданням найкращим чином впорається парктроник (ультразвуковий сонар) або камера заднього огляду. Яка система ефективніше - давайте розбиратися!


Принцип роботи парктроника

Парктронік - це особливий пристрій, яке за допомогою ультразвуку відстежує, що відбувається позаду авто. Як правило, виробник встановлює ззаду машини 6 - 8 датчиків, що отримують і передають інформацію про перешкоди. Коли один з них помітить перепону, парктронік видасть попереджувальний сигнал. На дисплеї пристрою ви можете побачити, скільки метрів до перешкоди, і її напрямок.


Як підключається ультразвукової сонар?


Підключити пристрій самостійно не складе труднощів навіть у початківців автолюбителів - набагато складніше правильно налаштувати датчики. Врахуйте, неправильна інсталяція пристрою може призвести до неприємностей. Воно може помічати дрібні перепони і не реагувати на стовпи і паркани. Щоб коректно встановити парктронік, радимо звернутися до професіоналів.


Як працює автокамери заднього виду?


Компактну відеокамеру встановлюють ззаду авто, і підключають до ЖК - монітора, на який виводиться зображення. Мало того, що ви будете бачити перешкоду, на екрані буде показано вірний напрям руху - так звані паркувальні лінії.


Як підключається автокамери?


Якщо автомобіль оснащений аудіо і відео системою, ви можете просто закріпити відеокамеру на кормі авто, і під'єднати її до відеовходу системи. Або можете купити бездротову автокамери, що буде виводити зображення на екран смартфона (його краще встановити в утримувач). Деякі автолюбителі підключають камеру до AV-системі через USB роз'єм. Який би варіант ви не вибрали, втручання в електромережу авто буде мінімальним.


Що вибрати - автокамери або парктроник?


Якщо підійти до питання з фінансової точки зору, камера на авто коштує дешевше, ніж чотири датчика і контролер ультразвукового сонара. Крім того, з установкою відеокамери ви впораєтеся самостійно, тоді як інсталяцію парктроника і його налаштування краще проводити в автомайстерні. Очевидно - установка відеокамери вигідніше, ніж ультразвукового сонара.


Cтатистика Інституту страхування безпеки на автошляхах теж на боці відеокамер. Згідно з його дослідженням, водії, чиї машини оснащені автомобільними камерами, на 16% рідше потрапляють в аварії, ніж їх колеги, транспорт яких оснащений паркувальної системою.