GPS маркери для туристів

  • 25 April 2016 12:36:14

Кожен з нас в той чи інший життєвий період з різних причин залишає свій затишний будинок і вирушає досліджувати простори рідної планети. Однак для цього зовсім не обов'язково записуватися в кругосвітні подорожі. Досить взяти з собою рюкзак, хорошу компанію і відмінний настрій - і сміливо рухатися назустріч пригодам.

Однак, щоб чудовий настрій супроводжувало постійно і не затьмарювало різними неприємними положеннями, слід заздалегідь подбати про забезпечення своєї безпеки. Стільниковий зв'язок далеко не всегдаGPS маячок

може допомогти з багатьох причин, тому ідеальним варіантом для туризму є GPS маячок (маркер).

Дійсно, в будь-якому туристичному поході або поїздці в незнайому місцевість мандрівників можуть чекати непередбачені ситуації, в яких вкрай важливим буде визначення знаходження кого-небудь. Особливо це актуально, якщо з вами подорожують діти. Невгамовний характер і вроджена допитливість часто підштовхують їх на необдумані вчинки, в результаті яких діти можуть загубитися або постраждати.

Тому всі, хто освоює незнайомі стежки в дикій місцевості, повинні мати GPS маячки. З їх допомогою завжди можна оперативно визначити, де знаходиться заблукала, навіть якщо він сам не може дати про себе знати. Його координати будуть в автоматичному режимі надходити на певний номер (наприклад, на телефон керівника групи). За цими даними відстав завжди можна буде швидко знайти, не витрачаючи занадто багато дорогоцінного часу.

GPS маркери

Якщо подорожі відбуваються на машині, то наявність GPS трекера в транспорті допоможе відразу сповістити рідних або знайомих про будь-яких ваших проблемах, в результаті чого вам одразу прийдуть на допомогу. Якщо ви зіб'єтеся з дороги, у вас закінчиться бензин, а до найближчої заправки буде далеко, або в разі аварії за допомогою маячка ви змиєте подати сигнал лиха.

Деякі моделі GPS маркерів мають водонепроникний корпус. Тому їх сміливо можна з собою брати, якщо ви плануєте сплав по бурхливій гірській річці або морську подорож на яхті. У будь-якій точці земної кулі ви не загубитися і не пропадете завдяки супутниковому зв'язку.

GPS маячки використовують для збереження багажу при авіаперельотах. Для того, щоб завжди мати можливість контролювати місцезнаходження своєї валізи, просто покладіть в нього компактний прилад і налаштуйте отримання сигналів на свій телефон. У разі проблем з видачею багажу в аеропорту ви зможете швидко відшукати свої речі, не витрачаючи даремно час і власні нерви.

Ці прилади використовують не тільки для контролю і забезпечення безпеки, але і для розваги. Останнім часом популярність набирають туристичні ігри, які називаються геокешинг. В спеціальні тайники одні гравці ховають предмети, що мають GPS маркери. Інші гравці повинні за певний час знайти схованки і виявити заховані предмети, керуючись сигналами з GPS пристроїв.