Як можна знайти свій автомобіль

  • 17 September 2014 13:00:57

Останнім часом почастішали випадки викрадення автомобільного транспорту. Хоча зараз вже немає революції і є хоч і символічне, але перемир'я це не знизило загальний стан напруженості в суспільстві. І при цьому не допомагає навіть найпотужніші автомобільні сигналізації: Pandora, Starline і інші.


Це і зрозуміло, зараз для того щоб отримати чуже авто не обов'язково показувати чудеса в умінні непомітно викрасти авто, розкодувати сигналізацію і т.д. У наш час хлопці з автоматами зупиняють транспорт, викидають водіїв з авто і їдуть в невідомому напрямку. Що з цим можна зробити?


Це можна залишити автомобіль в гаражі і стати пішоходом.

Пересісти на транспорт, який не шкода віддавати. Але не всіх є другі старі жигулі або ВАЗи і не всі готові навіть з такими автомобілями попрощатися.

Третій варіант - це самому озброюватися і цілодобово охороняти свого залізного коня.

Застрахувати машину на суму, яка покрила його повну або часткову вартість. Але в нинішніх умовах страхові компанії так підвищили свої

Останній, п'ятий варіант, представляється найбільш оптимальним. Це той випадок якщо не гора йде до Могамед, то Могамед до неї. Тобто вкрадений автомобіль можна знайти.

Викрадений автомобіль або інший транспорт можна буде знайти за допомогою GPS трекера і маячка. Перший підключається до живлення автомобіля і передає координати постійно на моніторинговий сервер або на мобільний телефон. Мінус такого пристрою в тому, що його можна виявити і приглушити.


Другий, маячок, - повністю автономний і він не прив'язаний до джерела живлення. Таким чином його можна покласти практично в будь-яке місце: під заднє сидіння, в багажник, в місце біля колеса і т.д. Але на відміну від трекера GPS маячок відправляє координати як правило раз в день на мобільний телефон або при бажанні на сервер. Час автономної роботи може становити від 3-х років.


Координати визначаються по базових станцій операторів мобільного зв'язку і супутникам, тому транспорт думається буде не важко знайти. Залишилося зібрати команду міліціонерів або своїх хлопців і повернути свій транспорт зворотного.


 
Рекомендуємо