Викрадати автомобілі стало в п'ять разів більше

  • 16 September 2014 15:44:12

Ряд найбільших компаній які займаються автомобільним страхуванням, повідомили про найсильнішому збільшенні заяв на страхову компенсацію в зв'язку з викраденням автомобіля. За перше півріччя таких заяв стало вп'ятеро більше в порівнянні з минулим роком.


Як не дивно, різке збільшення викрадень спостерігається не тільки в зоні антитерористичної операції (АТО), але і в інших областях: Черкаська, Одеська, Чернігівська і т.д. Наприклад, співробітник Павло однією з найбільших страхових компаній в Україні ТАС скаржиться, що в зоні АТО збільшилася не тільки кількість викрадень, а й загальна кількість страхових випадків стало більше в два рази.


Найчастіше викрадають джипи і автомобілі, які володіють великим багажником і хорошою прохідністю. Це і зрозуміло - головними викрадачами зараз є терористи, для яких такий транспорт дуже зручний. У джип можна покласти багато зброї, перевезти більше людей і в разі неприємних ситуацій завжди можна згорнути з дороги і поїхати через лісосмугу і поля.


Власники джипів вирішують проблеми простими способами - залишають свій автомобіль в гаражах і стають пішоходами або пересідають на старі жигулі і вази.


У разі розбійного нападу сигналізація ніяк не зможе допомогти. Але автомобіль можна потім знайти. Саме тому останнім часом стали популярні GPS трекер і маячки, які відправляють координати власнику автомобіля на сервер і на його мобільний телефон. Маячки автономні, їх важко знайти і приглушити сигнал.


Залишилося тільки повідомити у відповідні органи щоб допомогли повернути вкрадене авто.


 
Рекомендуємо