GPS маяк - жах для викрадача

  • 03 June 2014 16:17:39

Не важко уявити, що власник виходячи зі свого будинку не знаходить свого автомобіля на своєму місці і в паніці починає набирати телефон міліції.


Це може означати або автомобіль евакуювали або його просто напросто викрали. І якщо в першому випадку Ви можете заплатити штраф і сісти в своє авто, то в разі викрадення зараз ймовірність повернути автомобіль дуже невелика.


Але ми вже в 21-му столітті, тому можна розраховувати на технічне диво. На даний момент є пристрої, які здатні відслідковувати переміщення транспорту.


Таким пристроєм є Старлайн М17. Що вдає із себе цей пристрій? Це GPS маяк, тобто gps-контролер, який відправляє отримує координати з gps і ГЛОНАСС супутників і пересилає дані з цими координати користувачеві пристрою. На вигляд це невеликий, з розміром в пачку сигарет, коробка чорного кольору. Корпус досить герметичний, але занурювати маяк повністю в воду ми не рекомендували. Маяк Starline М17 автономний, батареї вже встановлені і прилад повністю незалежний від зовнішнього живлення. Налаштовувати маячок від Starline досить просто. На відміну від інших аналогів, де настройка відбувається за допомогою смс-повідомлень, в М17 налаштувати маячок можна через інтернет-сервер компанії Старлайн.


Точність визначення координат досить точна - в межах 5-10 м. Тобто якщо автомобіль викрали і тримати в гаражі, залишилося тільки подзвонити на маяк і по звуку визначити, де точно варто автомобіль.


Після реєстрації на сервері можна відстежувати переміщення автомобіля у вигляді графіка. Користувач також може вибирати режими відправки координат один раз в декілька днів, раз в день або кожні 30 секунд. Звичайно, в залежності від обраного режиму відповідно буде витрата енергії і термін роботи на батареях.


Через те, що маяк спить він не випромінює радіохвилі і його важко помітити спеціальними приладами. До того ж він невеликого розміру і його легко заховати. GPS Маяк Starline М17 можна використовувати в автомобілях, мотоциклах, скутерах, човнах, можна покласти в рюкзак дитині або навіть повісити на нашийник собаки.


 
Рекомендуємо