Моніторинговий сервер для GPS трекера Marker M130 і маячка M70

  • 13 September 2014 15:08:22

Моніторинговий сервер gps-on.ru

На онлайн-сервісі від компанії M-Плата gps-on.ru можна зареєструвати GPS трекер Marker М130 і маяк Marker M70 після простої реєстрації спостерігати за переміщенням об'єкта, на якому був встановлений трекер або маячок.


                1. Реєстрація

Щоб зареєструватися на моніторинговому сервері потрібно ввести свій діючий адресу електронної пошти. Після цього на пошту приходить повідомлення з паролем, який вводиться при вході разом з електронною поштою. Якщо забули пароль, тоді входимо в відповідну закладку і новий пароль відправляється на вказаний при реєстрації email.


                                                                     


                2. Опис основної сторінки

Внизу представлена ​​стартова сторінка моніторингового сервера GPS-ON.


     


Вона складається з карти, бічній панелі з настройками і списком спостережуваних об'єктів і меню у верхньому правому куті вікна.


Більшу частину стартової сторінки займає карта. Міняти масштаб карти можна за допомогою коліщатка мишки або «вручну» натискаючи на «+» для наближення або «-» у верхньому лівому куті карти для віддалення об'єкта.


Поруч з кнопками мене знаходиться висувається меню з варіантами відображення карти:


за замовчуванням стоїть карта OSM Map - назва всіх позначень українською мовою

Google Streets - з найменуваннями вулиць, площ, нумерацією будинків та ін. Міські позначення російською мовою

Google Sitellite - вид з супутника, географічна карта.

Google Hybrid - географічна карта з найменуваннями вулиць, доріг, площ і т.д.

Bing Road - аналог Google Streets, назви англійською мовою

Bing Aerial - аналог Google Sitellite

Bing Hybrid - аналог Google Hybrid, назви англійською мовою

У лівому верхньому меню стартової сторінки розташовані вкладки:


Допомога, з посиланням на сайт компанії з детальною інформацією по налаштуванню і характеристикам пристрою

налаштування

Централізація карти на об'єкті

лінійка

Показати пункт: шукає координати за широтою та довготою.

Пошук адреси

Звіти: в систем можна зберегти історію переміщення об'єкта.

Управління об'єктами за допомогою команд.

              3. Додавання і настройка GPS маячка / трекера

У верхньому бічному меню, відразу після вкладки з знаком «?» Знаходиться вкладка Налаштування. Натискаємо на неї і додаємо об'єкт - натискаємо на плюсик в лівому нижньому кутку вікна.


                                                 


У «Властивості об'єкта» в розділі Головні потрібно придумати назву для об'єкта спостереження. Назва може бути кирилицею і латиницею. Далі потрібно вписати унікальний IMEI код, який розташований з нижньої сторони внутрішньої кришки або відправити команду з сервера або смс - «?». У відповідь Маркер надішле поточні настройки, включаючи IMEI код.


Далі можна заповнити дані на свій розсуд: модель транспортного засобу, VIN код, номерний знак, одометр, Мотогодини, вибрати вподобану іконку і т.д. Потім потрібно вибрати Ваше пристрій в списку GPS пристроїв. Для Маркер М70 і М130 вибираємо М-плата М100, також в списку цілий інших пристроїв, які можна підключити до online сервісу. Потім потрібно вписати номер SIM картки, яка встановлена ​​в gps маячки.


                                                   


У розділі Витрата палива можна простежити за витратами палива взимку і влітку. У розділі Точність можна налаштувати визначення gps трекер / маячка з базових станцій операторів мобільного зв'язку ACC і GPS супутників, і їх комбінації. А також мінімальну швидкість руху в км / год, мінімальну різницю між координатами, ліміт рівня палива для виявлення заправок і т.д.


                                                     


Далі йде розділ Сенсори, де можна підключити датчики рівня палива, блокування двигуна і т.д. У верхньому рядку вписуємо назву сенсора. Потім Тип підключення - запалювання ACC, цифровий вихід, цифровий вхід і т.д. Далі йдуть параметри: acc, batv, alsho і ін. В останній вкладці вказується інтервал пробігу, яка кількість днів залишилося і ін.


Виходимо з «Властивостей об'єкту» і заходимо в «Властивості події», натискаємо на плюс внизу вікна. З'являється ось таке вікно:


                                         


У вкладці Тип можна вибрати тривожна подія: SOS, відключення живлення, батарея розряджена, глушіння сигналу, зниження швидкості, раптове прискорення і т.д. У правій верхній колонці можна вибрати мелодію звукового сигналу, мобільний телефон та електронну пошту на які буде приходити повідомлення про подію. У вкладці Об'єкти потрібно вибрати об'єкт спостереження, події якого будемо налаштовувати. У розділі Умови події вибираємо умови при яких маячок або трекер буде реагувати і відправляти повідомлення про тривогу: час відсутності зв'язку із супутником в хвилинах і ліміт швидкості в км / год.


У нижній вкладці Керування об'єктом можна відправляти команди в текстових форматах ASCII і HEX.


Виходимо з «Властивості подій» і заходимо в «Інтерфейс користувача». Тут можна налаштувати: кольору маршруту в історії переміщення об'єкта, хвоста об'єкта, виділений колір історії марш

Виходимо з вкладки Налаштування. Після цієї вкладки йде функція Вмістити об'єкти на карті, яка максимально наближає об'єкт спостереження і центрує його на екрані. Далі йдуть Лінійка, Показати пункт (шукає координати по широкій і довготі), Пошук адреси (шукає місце за назвами вулиць), Звіти та Управління об'єктом за допомогою команд.


На звітах зупинимося більш детально. У звітах вказується історія проходження об'єкта за певний проміжок часу. Звіт можна назвати на свій розсуд, також можна конкретизувати інформацію, зазначену в звіті: загальна інформація, руху і стоянки, перевищення швидкості, прибуття / вибуття в / із зони, крадіжки палива і т.д. Формат вивантаження файлу може бути в html або xls.


                                      


Можна також відфільтрувати інформацію за показниками ліміту часу виходу на зв'язок із супутником і швидкості в км / год. Внизу в відділі Розклад можна встановити з якою періодичністю будуть створюватися звіти: щоденний або щотижневий. І адресу електронної пошти на яку вони звіти будуть відправлені. У правій частині вікна вибираємо об'єкт, зони (якщо такі є) і точний інтервал часу за який хочемо отримати звіт. У самому низу вікна буде знаходиться список звітів.


                4. Перегляд історії



Після верхнього меню розташована інформація про об'єкт: час останнього включення, актуальна швидкість, рівень сигналу від супутників і операторів мобільного зв'язку. Події і геозон, якщо такі налаштовані.


У вкладці Історія є можливість подивитися історію за весь час роботи GPS трекера або GPS маячка. У всьому іншому ця вкладка повторює функціонал розділу Звіти.

У верхньому правому меню можна вибрати мову інтерфейсу, налаштування API, загальні настройки, перейти в версію інтерфейсу для мобільних пристроїв і вихід зі свого аккаунта.


               


                5. Мобільна версія

У мобільній версії онлайн-сервісу GPS-ON карта розташована на всій площі екрану. У правому верхньому куті можна вибрати вид відображається карти. У лівому верхньому кутку можна налаштувати масштаб і зайти в головне меню.


В меню знаходиться: Об'єкти, Події, Історія, Налаштування, Вихід в десктопну версію і вихід зі свого облікового запису.


У розділі Об'єкти знаходиться інформація про пройдену відстань, номер SIM-карти, адресу останнього місцезнаходження, його точні координати, висота, температура, кут, швидкість і точно час, коли Маркер М130 або Макрер М70 виходив на зв'язок.




У розділі Налаштування можна встановити запам'ятовування останньої позиції карти, мову інтерфейсу, одиниці відстані і інші настройки, про які ми вже згадували у звичайній деськтопной версій моніторингового сервера.


 


Купити GPS трекер Ви можете в нашому інтернет магазині і також встановити GPS трекер в нашому установчому центрі.


 
Рекомендуємо