Як працює Мотосигналізація?

  • 13 February 2018 12:30:30

У великих містах стає все важче пересуватися на автомобілях. Кількість автотранспорту на дорогах щорічно зростає, у зв'язку з чим збільшується число аварій і протяжність «тягучок». Тому, коли дозволяють погодні умови, багато хто із задоволенням пересідають з салонів авто на мотоцикли. Цей вид транспорту більш маневрений, та й проблем з паркуванням у мотолюбителів не буває. Тож не дивно, що з кожним роком попит на двоколісний транспорт стає все більше.


Основним головним болем власників мотоциклів є охорона транспортного засобу від зловмисників. Викрасти або розібрати байк на запчастини набагато простіше і швидше, ніж автомашину. А ціни на багато моделей мотобайків не на багато нижче, ніж на авто середнього цінового сегмента. Тому вибір надійної охоронної системи для мотоцикла - завдання номер один для кожного байкера. Особливо, якщо ваш «залізний кінь» ночує не в затишному гаражі або на добре стоянці, а у дворі, під вікнами квартири.


Чим Мотосигналізація відрізняється від автосигналізації


Сучасні сигналізації для мотоциклів - досить складні електронні пристрої. Їх принцип роботи багато в чому схожий з тим, як працюють сигналізації для авто. Тому багато мотолюбителів часто задаються питанням, чи має сенс купувати спеціальну охоронну систему для мотоцикла, або можна заощадити, трохи «поворожити», і встановити на байк звичайну сигналізацію. Цей варіант цілком можливий, особливо, якщо у вашого мотоцикла є постійний «будиночок» для ночівлі.


У разі, якщо охорона для байка потрібна не часто, і на короткий період часу (наприклад, на той час, поки ви робите покупки в магазині), можете особливо не мучиться з вибором, і оснастити свого двоколісного «товариша» недорогий сигналізацією для авто. Мотосигналізації відрізняються від автомобільних охоронних систем тільки за кількома параметрами:


1. Габаритами - мотосигналізації набагато компактніше, ніж автомобільні охоронні системи - це дозволяє встановити пристрій приховано (на мотоциклі не так багато місця, щоб надійно заховати блок сигналізації від зловмисників). Завдяки невеликим габаритам, у цього девайса більше шансів залишитися непоміченим для очей мотоугонщіков. Також важливими є компактні габарити GPS / GSM-трекера (якщо він є в комплектації). Це - ваш останній шанс повернути свій мотобайк, якщо злочинцям вдасться його викрасти.


2. Кількістю і призначенням чутливих датчиків. Мотосигналізації оснащуються кількома типами датчиків:


- датчик удару - спрацьовує після сильного удару по корпусу транспортного засобу або колесам;


- датчик об'єму - спрацьовує після вторгнення сторонньої людини в задану вами область безпеки (зазвичай це 0,5-2 метра);


- датчик кочення - включиться, якщо буде здійснена спроба відкотити байк;


- датчик нахилу - щоб покотити мотоцикл, його слід зняти з підніжки. Датчик нахилу це фіксує, і дає тривожний сигнал.


Автомобільні сигналізації оснащуються тільки датчиками удару, іноді - датчиками обсягу. Для надійного захисту мотоцикла цих датчиків буде недостатньо.


3. герметичність. Сподіваємося, не потрібно зайвий раз пояснювати, чому корпус і роз'єми мотосигналізації повинні бути захищені від попадання вологи і пилу?


4. Більш низькою витратою енергії, в порівнянні з автомобільними охоронними пристроями. Ємність акумуляторів для байків набагато менше, ніж у автомобільних акумуляторних батарей. Тому охоронні системи для мотобайків мають низьке енергоспоживання (зазвичай, струм не перевищує 20 мА).


Як бачите, відмінностей не так багато, і вони не так вже й критично впливають на якість захисту транспортного засобу. Якщо не бажаєте витрачати гроші на покупку спеціальної охоронної системи для мотобайків, цілком можна обійтися автосигналізацією. Але якщо ви дійсно дорожите своїм байком, рекомендуємо не заощаджувати, і оснастити свого двоколісного товариша хорошою мотосигналізації.

Як працює Мотосігналізація?


Отже, як же Працюють охоронні системи для мотобайків? После того, як один з датчіків зафіксує підозрілу діяльність зловмісніка, сигналізація попереду свого господаря про СПРОБА Викрадення одним або декількома способами.


1. За помощью звукової сирени, Які часто підключаються разом з поворотними фарами. Найгучнішімі на сегодня є П'єзосірена. Смороду видають настолько гучній и різкій звук, что при ее спрацьовуванні у злочінців різко відпадає бажання продовжуваті Спроба Викрадення.


2. Отримання тривожно сигналу на брелок. Як правило, в комплекті з мотосігналізації йдут два брелока (один з рідкокрісталічнім екранах, другий - без него, что служити запасним). Цей способ дозволити вам дізнатіся про злочінні Дії мотоугонщіков, до того ж абсолютно безшумно (если не включать сирену). Альо недоліком таких прістроїв є Невеликий радіус Дії - від 50 до 100 метрів. Притому, це Залежить НЕ только від налаштування и характеристик пристрою, но и от нерівностей рельєфу и наявності металевих и бетонних конструкцій.


3. Оповіщення на мобільний Пристрій. Сучасні GSM-сигналізації, укомплектовані GPS-маячком, здатні передаваті всю інформацію про стан вашого байка на екран телефону. До речі, Керувати іншімі прилаштувати можна теж с помощью мобільного.


Кроме того, что сигналізація буде щосілі намагатіся прикрутити вашу Рамус до Дій злочінців, вона спробує запобігті Викрадення мотобайка. Зазвічай, з ЦІМ Завдання справляється іммобілайзер, блокуючій запаленою. Такоже деякі моделі мотосігналізації ма ють функцію «антіограбленія». Завдяк їй, вам достаточно набраті Певна комбінацію клавіш на брелоку управління, щоб дістанційно заглушіті мотор.


Як вібрато хорошу мотосігналізації?


Наостанок хочеться ще раз звернути Рамус мотолюбітелів на ті характеристики охоронних систем, что допоможуть вібрато надійного «сторожа» для байка.


Перш за все, сигналізація винна ефективного сповіщаті господаря мотоцикла про СПРОБА Викрадення. На сегодня сирена НЕ є найдієвішім способом - до різкіх звуків сигналізації все давно звіклі, и спріймають его як звичайний звуковий фон. Набагато більш дієвою буде двосторонній зв'язок, и Отримання оповіщень на брелок або мобільний Пристрій.


"Пристойно" Охорона Пристрій має мати Невеликий Відсоток помилковості спрацьовування. Аджея вам не хочеться бігті до свого чотіріколісного одного КОЖЕН раз, як Повз проїде самоскид? Встановлюючі сігналізацію, пріділіть належно Рамус налаштування чутлівості датчіків.


Головними характеристиками хороших охоронних систем є Надійність и зручність в ЕКСПЛУАТАЦІЇ. Ще раз нагадаємо, что сигналізація для мотозасобів обов'язково винна буті герметичність, а управління прістроєм має буті інтуїтівно зрозумілім.


Если прилад обладнань функцією трекера, це дозволити вам відстежіті переміщення байка в разі, если мотоугонщікі все-таки встігнуть втекті на ньом у невідомому напрямку. GPS / GSM-трекер - ваш Останній шанс повернути мотоцикл.


Сподіваємося, что стаття булу Корисна, и Бажаємо всім мотолюбителям отрімуваті від подорожей на мотоциклі только хороші емоції!