Як визначити допустиму зону переміщень за допомогою GPS маркера

  • 26 may 2016 16:36:27

GPS маркер - це сучасний пристрій з великою кількістю можливостей. Завдяки його використанню можна ефективно протистояти зловмисникам, які мають намір викрасти ваш автомобіль або відслідковувати переміщення транспортного засобу в реальному часі. За допомогою цього компактного приладу вирішуються і інші пошукові завдання. Однією з них є контроль за виходом об'єкта з певною зони.Автосігналізація StarLine M32 CAN Slave


Фахівці позначають віртуальну територію, обмежену певними відстанями, поняттям «геозон». Якщо оснащений GPS маркером об'єкт знаходиться всередині геозон - прилад буде мовчати. Якщо ж об'єкт покине її - маркер відразу почне подавати своєму власникові сигнали.


Ця функція буває затребувана в багатьох ситуаціях. Вона стане в нагоді транспортним компаніям, що відстежує шляху переміщення свого власного автопарку або сумлінність роботи своїх співробітників. Крім того, її можна використовувати для своєчасного сигналу про наближення товарів або вантажів на місце призначення.


Якщо ви турбуєтеся за свою близьку людину, який подорожує поодинці, GPS маркер відразу зверне вашу увагу в тому випадку, коли людина покинула межі певної області. Якщо це сталося раптово, можливо, ваш родич збився зі шляху і потребує вашої допомоги.


Робота даного пристрою полягає в следующем.GPS маяк Marker M80


Для початку слід визначити точку відліку, по якій буде обмежуватися конкретна зона. За допомогою смс-команди задається радіус геозон, що обмежує її площа. Потім GPS маркер сам обробить отриману від вас інформацію і визначить географічні координати, після проходження яких належить сповіщати власника. Погоджуючи місцезнаходження з супутниковими сигналами, прилад буде самостійно контролювати свої переміщення. Якщо вони перетнуться з віртуальними межами заданої геозон, маркер моментально сповістить про це свого господаря.


Позначити вихідну точку відліку можна двома способами. Якщо GPS маркер знаходиться конкретно в необхідному місці, то досить просто відправити на його номер смс з текстом «місце» або «place». Якщо ж вихідна точка лежить за межами справжнього місцезнаходження приладу, то потрібно задати її точні координати, вказавши спершу довготу, а потім - широту.


Другий текстової командою слід вказати радіус, яким ви хочете обмежити геозон. Для цього відправляють смс наступного змісту: «радіус = N» або «radius = N», позначаючи замість N необхідну кількість кілометрів.


Після цього GPS маркер проводить віртуальну кордон простору, і в результаті його програма готова до роботи. Тепер ви можете бути абсолютно впевнені, що застраховані від будь-яких неприємних несподіванок і тримайте все під своїм особистим контролем.