Ксенонові лампи для автомобіля

  • 05 January 2016 15:44:00

Для автомобіліста якісне освітлення дороги - це не просто питання зручності і впевненості під час їзди. Головне, що від належного світлового рівня залежить безпека не тільки водія, але і всіх пасажирів, а також інших учасників дорожнього руху. Адже в будь-яку хвилину на дорозі може виникнути ситуація, коли від того, наскільки яскраво освітлена проїжджа частина, буде залежати здоров'я і навіть життя багатьох людей.

Кращим видом ламп для фар на сьогоднішній день по праву вважаються ксенонові лампи. Існуюча думка, що такі лампи встановлюються тільки на автомобілі VIP-класу, є помилкою, так як їх можна встановити практично на будь-яку машину, тим більше що ціна їх останнім часом стала трохи більш демократічной.Ксеноновая лампа MLux H1 50W

Принцип дії цих освітлювальних приладів грунтується на особливих властивостях інертного газу ксенон і електричного розряду високої інтенсивності. Для цього використовується спеціальний блок розпалу, який можна встановити в будь-якому місці, наприклад, під капотом.

Конструктивні особливості ксенонової лампи дозволяють використовувати її в якості як ближнього, так і дальнього світла. Такі лампи називаються біксенон і можуть монтуватися на автомобіль практично будь-якої марки і моделі.

Газорозрядні лампи випромінюють дуже яскраве світло. Характерною особливістю ксенону є те, що світло не відбивається від водяних частинок під час дощу або туману, тому не виникає видима світлова завіса. Крім того, подібний світло не надає подразнюючої впливу на очі, тому абсолютно безпечний для зору.

Температура ксенонових лампЦветовая температура цих ламп може сильно відрізнятися, відповідаючи при цьому жовтому, білому, блакитному або синього кольору. Найбільшою популярністю користуються лампи в 4300К, 5000К і 6000К. Ці показники вважаються найбільш наближеними до природного освітлення.

Дуже важливим є надійність і довговічність в експлуатації ламп на основі ксенону. Такі освітлювальні прилади не бояться поштовхів, вібрації або сильної тряски, оскільки в них просто відсутня нитка розжарення. Ресурси довговічності у цих ламп досягають двох років, що у багато перевершує, скажімо, галогенні лампи, які в середньому здатні безперебійно працювати близько 300 годин.

Важливою перевагою ксенонових і біксенонові ламп є їх економічність. Енергоспоживання у таких ламп в кілька разів менше, ніж у звичайних, що істотно знижує навантаження на двигун і генератор.

Очевидним стає той факт, що більш висока ціна на ксенонові і біксенонові лампи окупається протягом двох-трьох років. При цьому ви вкладаєте кошти в свою власну безпеку, підвищуючи її рівень і покращуючи комфорт свого перебування на дорозі.