GPS маяки і трекери

  • 15 January 2016 16:41:37

Таке поняття, як GPS моніторинг, увійшло в наше життя порівняно недавно. Воно позначає можливість стежити за будь-яким переміщенням автомобіля або іншого об'єкта, на якому встановлений GPS трекер або маяк. Виконується дана задача за допомогою звичайного глобального позиціонування з подальшою передачею конкретної обробленої інформації певній особі. В обох цих пристроях розташований приймач, що визначає координати даного об'єкта, і спеціальний модуль, за допомогою якого власнику відправляються ці координати і можуть прийматися команди управління.

Автомобільний GPS маяк вважається відмінним пристроєм проти обладнанням для машини, яка здатна приховано передаватьGPS трекер Marker M130 - з можливістю моніторингу

власнику всі дані про його «залізному коні». Це пристрій не потребує додаткових проводах, оскільки забезпечено автономним джерелом живлення. Будучи прихованим в затишному місці, воно настільки непомітно, що потенційному викрадачеві буде потрібно дуже багато часу, щоб виявити маяк. А для того, щоб зловмисники не вирахували прилад спеціальними засобами, розробники передбачили переклад маяка в «сплячий» режим.

Час від часу (інтервал цей можна задати самостійно) маяк «прокидається» і посилає сигнал на приймаючий пристрій, після чого знову відключається і «засинає». Деякі моделі мають вбудовані датчики руху. У разі різкого поштовху або удару маяк миттєво вийде з сплячого режиму і відправить власнику координати свого місцезнаходження.

Практично всі GPS маяки мають маленькі розміри, тому їх легко можна заховати в обшивці сидінь, під приладової дошкою або навіть в маленькій іграшці, що бовтається на лобовому склі. Місце можна вибрати абсолютно будь-який, від цього функціональність приладу абсолютно не залежить.

GPS трекер має дещо інше пристрій, продиктоване своїм призначенням, оскільки служить для отримання інформації про місцезнаходження автомобіля в режимі онлайн. Трекер має більший корпус, ніж GPS маяк. Можливості автономного живлення у цього приладу досить обмежені, тому зазвичай його підключають до загальної системи електроживлення. З одного боку, це, зрозуміло, спростить зловмисникам видимості пристрою змінюватиметься, якщо вони захочуть такою метою. З іншого боку, це позбавить власника від необхідності постійно заряджати трекер або міняти батарейки. GPS трекер також може бути оснащений зовнішніми виходами для підключення мікрофонів або будь-яких інших контролюючих датчиків.

Головним достоїнством GPS трекера є дуже зручне надання даних про транспортний засіб за допомогою накладеного на карту безперервного маршруту, який виробляється в реальному часі. Це допомагає логістам транспортних компаній відстежувати маршрути з метою їх подальшої оптимізації, що дозволить скоротити пробіг на 10-15% і істотно знизити витрату палива.

 
Рекомендуємо