Основні положення про фари денного світла

  • 07 may 2014 11:17:14

За новими правилами дорожнього руху України 2013 всі без винятку водії в період з першого жовтня по 1 травня повинні рухатися в світлий час доби за межами території населених пунктів з включенням фарами або ближнього світла. Нові правила також дають визначення дня ходовим вогнів - це зовнішні світлові прилади білого кольору, передбачені конструкцією транспортного засобу, встановлені спереду транспортного засобу і призначені для поліпшення видимості транспортного засобу під час його руху в світлий час доби.

Зазвичай денні ходові вогні мають вигляд світлодіодної стрічки білого кольору. Фари денного світла повинні бути передбачені конструкцією транспортного засобу, яким керує водій, і встановленні спереду. Дуже часто фари денного світла плутають з габаритними вогнямі.Однак це не одне і теж. Фари денного світла світять значно значно яскравіше світлом в порівнянні

з габаратніми вогнями і дуже часто використовуються замість габаритних фар. Габаритні фари установці на автомобіль в формі окремих лампочок і призначені для позначення габаритів автомобіля в умовах недостатньої видимості і в темний час доби.

За новими правилами темним часом вважається час від заходу і до сходу сонця. До прийняття цих правил вважалося темну пору починається через 30 хвилин після заходу і закінчується за 30 хвилин до сходу.

 
Рекомендуємо