Що таке односторонні автосигналізації?

  • 20 November 2017 10:10:56

Це прозвучить категорично, але купити автомобіль, і не поставити на неї систему захисту - значить викинути гроші на вітер. В наші дні автовласник просто зобов'язаний дбати про безпеку свого транспортного засобу. Встановивши охоронну систему, ви не тільки знижуєте ризик стати жертвою зловмисників, і втратити машину, для придбання якої стільки працювали. Завдяки цьому пристрою, що оточують також більш захищені від дій злочинців. Адже не секрет, що авто частенько викрадають не з метою перепродати, а щоб скоїти злочин, починаючи від нелегальних перевезень, закінчуючи кіднепінгом і вбивством. Одним з найбільш доступних способів зберегти свою автомашину в цілості є установка односторонньої сигналізації.


Наскільки надійні охоронні системи з одностороннім зв'язком?


Говорячи відверто, такі пристрої не можна назвати супернадёжнимі. Вони мають досить просту конструкцію і обмежену функціональність, чим і обумовлена ​​їх демократична вартість. Проте багато автолюбителів віддають перевагу поставити такого бюджетного «сторожа», ніж сподіватися на долю або захист вищих сил.


Переваги односторонніх сигналізацій:


• вони легко встановлюються практично на всі моделі авто;

• їх можна комбінувати з іншими охоронними системами, що зробить захист більш надійною.


Завдяки цим якостям, односторонні сигналізації користуються чималим попитом у автовласників, незважаючи на те, що сучасний ринок автомобільних захисних систем переповнений більш сучасними і надійними моделями.


Як працює одностороння сигналізація


Щоб визначити, чи підійде такий пристрій для охорони вашого авто, давайте розберемося з тим, за яким принципом вона працює.

Як ми згадували, пристрій такої системи надзвичайно просте. У конструкцію односторонньої сигналізації входить:


• основний модуль охоронної системи;

• брелок управління, за допомогою якого господар авто може включити / вимкнути сигналізацію і відкрити / закрити двері машини.


Основні завдання односторонньої сигналізації для авто:


• звуковим сигналом сповістити власника авто про те, що виникла небезпека злому;

• заблокувати двері і багажник;

• заблокувати запуск роботи двигуна.


Такі прилади не забезпечені радіозв'язком, і, відповідно, не оснащуються пейджером. Вони здатні передавати сигнал тільки від брелока (від господаря авто) основного модуля (автомобілю). Оповіщень в зворотному порядку немає, тому радіус дії цієї системи досить обмежений - не більше 250 м. Коли ж машина поза зоною видимості і чутності, автовласника, він не в силах контролювати безпеку свого транспортного засобу.


Незважаючи на низький рівень захисту, покупку такого «охоронця» не можна назвати даремною тратою. Це непоганий варіант, якщо ви залишаєте свою машину ночувати на паркінгу або у дворі приватного будинку. І, як ми вже говорили, такі системи можна посилювати установкою додаткових аксесуарів.


На що звернути увагу, вибираючи сигналізацію з одностороннім зв'язком.


Купуючи пристрій з одностороннім зв'язком, рекомендуємо вибирати моделі у виробників з хорошою репутацією - це на порядок підвищить надійність охорони вашого авто. Перш, ніж зробити покупку, почитайте відгуки споживачів і ознайомтеся з актуальними рейтингами охоронних систем. Також рекомендуємо купувати «сторожа» в перевіреному магазині, де вам не всунуть низькопробну підробку, що створить тільки видимість захисту.