Чим відрізняється відеореєстратор від відеокамери?

  • 22 November 2017 11:24:08

Життя сучасної людини дуже динамічна. Повсякденна діяльність часто вимагає частих переміщень на далекі відстані, тому сьогодні для багатьох автотранспорт дійсно вже не розкіш, а необхідність.


Перебуваючи за кермом, автовласник відповідає не тільки за власну безпеку і цілісність авто, але і несе відповідальність за всіх учасників дорожнього руху. На жаль, не всі водії усвідомлюють, наскільки небезпечними наслідками можуть обернутися їх лихі віражі на завантаженій трасі.


Різного роду ДТП сьогодні стали буденним явищем. Рідкісний автолюбитель може похвалитися тим, що жодного разу не ставав учасником таких дорожніх колотнеч, навіть якщо він сам дотримується всіх правила дорожнього руху. Розібратися і знайти істину в такій ситуації допоможе реєстратор чи стрілялки - камера. Обидва пристрої встановлюються в передній частині авто для відеозапису того, що відбувається на дорозі під час шляху. Чим же відрізняються відеореєстратори і фронтальні камери? Давайте розбиратися!


Як працює відеореєстратор?


Відеореєстратор - це компактне пристрій, оснащений відеокамерою, що включається після старту двигуна. Цей прилад працює в режимі кругової запису. Це означає, що після того, як пам'ять повністю заповниться, найстаріші кадри будуть автоматично видалені, і нові стануть записуватися на їх місце. Особливістю роботи цього пристрою є автоматична зупинка відеозапису в момент дорожньої пригоди. Це зроблено для того, щоб наступний цикл записі не стер момент, на якому зафіксовано ДТП.


Як правило, відеореєстратори легко монтуються в авто завдяки спеціальній конструкції корпусу і кріплень. Сучасні моделі цих пристроїв оснащені додатковими модулями, що також спрощують життя автовласника. Найкорисніші з них:


• G-сенсор;

• GPS;

• GSM;

• датчик руху;

• запис і відтворення звуку

• додаткові відеокамери;

• стабілізатор зображення;

• Радар детектор.


Як правило, камери, якими оснащують відеореєстратори, мають широкий кут огляду - від 130 до 160 градусів, завдяки чому на записи можна побачити повну картину всього, що відбувалося на дорозі. Сучасний стандарт якості відеозапису - HD або FullHD, швидкість запису реєстратора - від 30 кадрів в секунду.


Особливості екшн-камери.


Фронтальні відеокамери зазвичай більш громіздкі і важкі, ніж реєстратори. Іноді кріплення йде в комплекті, але частіше за все автовласникові доводиться самому придумувати спосіб монтажу цього пристрою. При цьому ніяких додаткових функцій у цього приладу немає.


Екшн-камери також ширококутні, з хорошою швидкістю запису і великою роздільною здатністю. Відеокамери можуть похвалитися небагато кращої деталізацією, але основна їх відмінність не в цьому. Відеозапис з камери ведеться на карту пам'яті до того моменту, як на ній закінчиться вільне місце. Це означає, що водієві доведеться часто займатися видаленням старих записів. І бажано обзавестися запасний картою пам'яті - на випадок, якщо під час тривалої подорожі флешка повністю заповниться, а часу на її очищення не буде.


Реєстратор або відеокамера - що краще?


На це питання немає однозначної відповіді. З головним завданням - відеозаписом того, що відбувається на дорозі - обидва пристрої справляються практично однаково. А ось зрозуміти, чи варті додаткові функції додаткових витрат, водій повинен самостійно, виходячи з власного бюджету.


У нашому інтернет - магазині представлений широкий асортимент різних моделей відеореєстраторів та фронтальних камер. Заглянувши в наш каталог, ви напевно зможете підібрати надійний пристрій, що не раз допоможе в спірних ситуаціях.