Вибираємо автосигналізацію

  • 03 June 2014 13:17:46

В наш час, коли статистика викрадення така висока, головним і обов'язковою умовою збереження автомобіля є автосигналізація. Після придбання машини кожен автовласник прагне убезпечити її від угону і розкриття. Хтось залишає авто на стоянці, що охороняється, хтось оснащує його додатковими гаджетами. Але все ж кращий захисник автомобіля - це автосигналізація. Вона вже давно не є якоюсь дивиною, а, на думку багатьох водіїв - навпаки, це необхідний захід безпеки. Автосигналізації встановлюються і на вітчизняні автомобілі і, звичайно, на розкішні іномарки, для яких сигналізація - життєва необхідність.


Спочатку вони були абсолютно примітивними, але з плином часу виробники їх удосконалили і доповнили різними функціями.


Отже, як же вибрати надійну автомобільну сигналізацію і не розчаруватися у своєму виборі? Для цього необхідно розбиратися в видах сигналізацій і їх функціях.


функції автосигналізацій


Якісна сигналізація обов'язково повинна блокувати двигун автомобіля, реагувати на відкривання капота, двері, багажника і мати датчик удару. Такі можливості, як автозапуск (запуск двигуна з брелока), програмування і наявність зворотного зв'язку є хорошим доповненням до основних функцій.


види автосигналізацій


Сигналізації бувають такі:


Одностороння сигналізація економ-класу, оповіщає власника звуковими і світловими сигналами. Вона вважається застарілою моделлю і використовується найчастіше не як засіб охорони, а як замок дверей. Цю модель вибирають автовласники недорогих марок, рідко залишають свою машину в незнайомому місці.


З зворотним зв'язком або двостороння, брелок сигналізації оснащується пейджером з екраном, на який надходять сигнали і оповіщення (відкриття дверей і багажника, удар, зміна температура в салоні, що спрацювала сигналізація і ін.). Двостороння сигналізація може бути оснащена корисною опцією - віддалений запуск двигуна.


GPS / GSM-сигналізація - це найсучасніша серед автосигналізацій, пов'язана із супутником, через який і ведеться спостереження. Навіть ви можете самостійно через інтернет стежити за своєю машиною в реальному часі. Ці сигналізації відстежують перебування автомобіля з точністю до п'яти метрів, можуть прослуховувати салон і при необхідності блокувати двигун і інші основні системи. При зломі автомобіля оповіщення надходить на телефон власника і диспетчерський пульт, з'ясовується причина сигналу, і при підтвердженні небезпеки викликаються правоохоронні органи.


Що потрібно знати, вибираючи сигналізацію?


При виборі обов'язково вивчіть дані компанії, яка встановлює сигналізації, краще, якщо вона буде мати великий досвід роботи. Зверніть особливу увагу на термін гарантії, який пропонує установник (найчастіше 1-3 роки), іноді термін може бути збільшений до 5 років. Більший гарантійний строк позбавить вас від зайвих технічних проблем.


Додатковим плюсом автосигналізації стане наявність захисту радіоканалу від код-граббер, це такі пристрої, які перехоплюють захисний код. Такі автосигналізації більш надійні і безпечні. Зупинивши вибір на певній моделі, не полінуйтеся вивчити відгуки покупців, це теж може виявитися корисним.


іммобілайзер


Додатковою опцією автосигналізації може бути іммобілайзер. Його завдання охороняти машину від угону і злому, блокуючи основні автомобільні системи:

запалювання, паливопровід і стартер. Іммобілайзер відключається за допомогою спеціального брелока або картки. Також до нього може додаватися замок для капота, що відкривається при відключенні самого іммобілайзера.


Вибираючи сигналізацію, потрібно враховувати і її вартість. Фахівці радять купувати сигналізацію, ціна якої становить близько 7-10 відсотків від вартості самого авто. Економія в цій справі несе багато ризиків і небезпек. Не женіться за найдешевшими моделями і установку довіряйте перевіреним центрам. Але не потрібно думати, що найдорожча брендовий сигналізація обов'язково вбереже ваш автомобіль, 100% гарантії не існує. Будьте уважні і пильні, не залишайте авто на довгий час без нагляду і не забувайте про правила безпеки.

 
Рекомендуємо