Автомобільний герметик для фар

  • 21 January 2016 16:43:10

Герметики для автомобільних фар використовується для того, щоб оптика була ідеально і надійно зафіксована на корпусі. Необхідність в застосуванні герметика виникає кожен раз, коли потрібно замінити скляний ковпак фари при появі тріщин, сколів або простого замутнения.


При виробництві герметиків використовуються полімерні хімічні сполуки, в які додаються спеціальні отверджувачі. Випускаються різні види герметиків, які застосовуються в залежності від свого призначення і властивостей. Упаковка також може відрізнятися: від згорнутої в рулон м'якою стрічки до тюбиків, флаконів або аерозольних балонів з різними насадками.


Для установки автомобільних фар краще використовувати склади, які відразу готові до застосування і не требуютГерметік для фар


додаткових ресурсів. Для створення еластичних прокладок замість затверділих або втратили свою цілісність застосовуються силіконові герметики. Вони покликані забезпечити оптимальну герметизацію ліхтарів і фар, а також з успіхом застосовуються для фіксації лобових або інших автомобільного скла.


Силіконові герметики після затвердіння набувають якості, властиві гумі, тобто гнучкість, еластичність і пружність; причому вони зберігаються навіть при досить високих температурах. Однак через схильності впливу моторного масла або бензину їх не можна використовувати для усунення неполадок або тріщин в паливному баку, коробці передач і інших вузлах.


При виборі герметика, який найкращим чином підійде для автомобільних фар, фахівці рекомендують зупинити свій вибір на однокомпонентному силіконовому герметику. Цей склад характеризується еластичністю, гарну адгезію і надійним якістю з'єднання різних поверхонь, наприклад, при поєднанні скла з металом або пластиком. Така речовина зручно в застосуванні і досить швидко твердне, зберігаючи свої властивості при експлуатації в температурному діапазоні від -55 до +180 градусів.


Вироблений з вулканізованого поліізобутилену автомобільний герметик реалізується у вигляді згорнутої в рулон стрічки, яка опечатується в поліетиленовий пакет. Для використання шматок стрічки необхідної довжини відрізається і розтягується для досягнення необхідної товщини. Щоб склад не прилипав до рук, їх змочують холодною водою. Для надання більшої гнучкості при використанні в холодну пору року можна підігріти герметик до температури не нижче +20. Така речовина володіє стійкою адгезію з будь-якою поверхнею, легко обробляється і відразу твердне, забезпечуючи надійне і міцне з'єднання.


Сучасні автомобільні герметики для фар морозо- і вологостійкість і дають відмінну гідроізоляцію. Крім того, їм не страшні механічні дії і вібрація, постійно діючі на різні деталі автомобіля. Використання якісних герметиків є гарантією довгого терміну служби автомобільних фар.