Блоки розпалювання (баласти) для ксенонових ламп

  • 24 February 2016 17:26:46

Блоком розпалювання (або інакше баластом) називається високовольтне пристрій, який запускає і підтримує роботу ксенонових або біксенонові ламп. Воно не тільки розпалює, а й підтримує тліючий дугового Баласт (блок розпалу) Sho-Me 35Вт 9-16В

розряд між електродами, завдяки чому забезпечується світіння газу всередині колби.

Блоки розпалювання є дуже важливою складовою коректної роботи світловий оптики, оскільки вони не тільки запускають роботу освітлення, але і здійснюють контроль над дією всієї електричної ланцюга. ці

Ігнітор (блок розпалу) Hella 5DD 008 319-10 black

прилади можуть бути різної потужності і відрізнятися за зовнішнім виглядом і розміром. Зазвичай використовується класичний корпус або більш тонкий, званий слим. Невеликий корпус доцільно використовувати тоді, коли під капотом машини вільного місця зовсім мало.

Стартовий розряд має напругу від 20 000 до 30 000 Вольт. Надалі напруга не така висока, потужність змінного струму становить приблизно 80 Вольт. Час розпалювання зазвичай варіюється від 0,5 до 2 секунд і залежить не тільки від баласту, а й від конструктивних і технічних особливостей самої лампи.

Для автомобілів, бортовий комп'ютер яких контролює цілісність світлових пристроїв, блок розпалу комплектується так званої обманкою. Справа в тому, що деякі комп'ютери при роботі видають інформацію про неполадки в роботі освітлювальних приладів. Зазвичай подібна помилка в діагностиці пов'язана з заміною галогенною лампи на ксенонову, яка споживає менше енергії. Такий збій може призвести до того, що автоматично може припинитися подача електроживлення на фари. Щоб не виникало ніяких складнощів, часто застосовують спеціальний резистор, який створює додаткову напругу в мережі і дозволяє «обдурити» компьютер.Балласт (блок розпалу) MLux 35Вт 9-16В / 9-32В для ламп з цоколем D2S, D2R

Блоки розпалювання приєднуються до ксеноновими лампами за допомогою дротів. Якщо роз'єми на лампах відрізняються по конструкції, застосовують спеціальні перехідники, що дозволяє використовувати універсальні блоки розпалювання з лампами різних типів.

Сучасні баласти забезпечені особливим захистом від вологості. Однак при розміщенні всередині корпусу потрібно по можливості передбачити для них максимально сухе і рівне місце, подалі від можливих джерел забруднення, а також від занадто сильно нагріваються частин автомобіля. Також особливі реле гарантують захист світлових приладів від короткого замикання в разі переполюсовкі, якщо, наприклад, блок розпалу був підключений неправильно.

Зрозуміло, установку або заміну баласту з 100% -ою гарантією надійності може виконати тільки фахівець. Якщо ж звернення до майстра буде тимчасово недоступним і з яких-небудь причин вам доведеться діагностувати і виправляти несправність самому, пам'ятайте про техніку безпеки: ні в якому разі не слід торкатися до приладу голими, а тим більше вологими руками. Так само наш магазин пропонує Вам установку блоків розпалу, ксенонових ламп та інших освітлювальних приладів на Ваш автомобіль.