Галогенні лампи білого кольору. Рейтинг та різновиди.

  • 13 April 2018 14:10:32

Безпека за кермом багато в чому залежить від якості головного світла, тому виробники автомобільного освітлення постійно намагаються вивести його на новий рівень. Завдяки розвитку технологій і безперервному прагненню до досконалості, сьогодні ми можемо знайти на авторинку безліч джерел світла самої різної конструкції і принципу роботи.

На сьогодні найпоширенішими є галогенні, світлодіодні і ксенонові лампочки. У кожного типу ламп є свої переваги. Що до галогенок, то їх відрізняє демократична вартість при досить хорошій світловіддачі. У порівнянні зі звичайними лампочками розжарювання, вони світять на 25 - 30% яскравіше, мають більш компактні розміри і більший термін служби.

Великою перевагою галогенних лампочок є велика кількість їх різновидів. Завдяки різноманітності вдосконалених лампочок, кожен автовласник може підібрати для свого автотранспорту максимально комфортне освітлення.

Основні різновиди галогенних ламп.

1. Галогенні лампочки з підвищеною яскравістю. Завдяки підвищеної яскравості, такі лампи забезпечать автовласникові максимальну видимість автотраси. Крім того, такі пристрої більш ефективно пробивають туман і дощ.

2. Лампочки з підвищеною потужністю. Стандартні двенадцатівольтние лампи розраховані на потужність порядку 50-60W, але деякі виробники пропонують більш потужні пристрої, розраховані на 130W. Використовувати такі лампочки слід вкрай обережно - вони можуть вивести з ладу електросистему авто.

3. Галогенні всепогодні лампочки. Це пристрої, що дають світловий потік теплого жовтого світла. Таке світло краще пробиває густий туман і дощовий потік, і робить пересування в умовах поганої погоди безпечнішим.

4. Галогенні лампочки зі збільшеним терміном служби. Такі пристрої є в лінійці у багатьох виробників галогенок. В основному вони будуть корисні водіям, які звикли їздити з включеним ближнім світлом не тільки в темний час доби, а й при світлі дня.

5. Автолампи поліпшеного візуального комфорту. Стандартні галогенки володіють температурою свічення порядку 2800-3000 К, і дають світловий потік теплого «лампового» кольору. Але для очей людини набагато звичніше так званий «денний» світло. Його дають пристрої з підвищеною світловою температурою близько 4300 - 5000 К. Біло-блакитний потік світла покращує видимість розмітки, нанесеної на дорожнє полотно, і відмінно підсвічує дорожні покажчики і знаки. Саме такі лампочки на сьогодні є найбільш затребуваними у автолюбителів.