GPS-трекер

  • 24 June 2014 11:11:04

Фірма Geoforce, яка займається пропозицій різних рішень з управління ресурсами в добувній промисловості (нафта і газ), представила невеликого розміру пристрій - GPS-трекер GT0. Даний прилад застосовується з метою відстеження переміщення об'єктів, на яких встановлено даний трекер.

В GPS-трекер GT0 знаходиться антена з дуже сильним приймають датчиком, завдяки якому трекер можна розташувати на об'єкт як завгодно і при цьому він буде працювати без втрати точності.

В процесі розробки пристрою застосовувалися такі технології як RFID і GPS. Ці технологія використовується для виявлення об'єкта і, крім того, використовують зараз дуже модне для мобільних додатків QR-кодування.

Трекер GT0 володіє невеликими розмірами і це вигідно відрізняє його від більш габаритних конкурентів. Згідно з міжнародною класифікацією GT0 має високий рівень водо і пиловідштовхуючій IP67. Цього рівня вистачає для використання в тих місцях, де можливі рясні бризки, сильне задимлення і т.д. Плюс до цього, тобто у вигляді опції, захисний кожух з міцного металу. Робота батарей буде достатньо для 5-7 років експлуатації пристрою.

Зараз трекери від компанії Geoforce застосовують в понад 300 різних компаній по всьому світу. У цих компаніях відстежується понад 100 тис. Найрізноманітніших об'єктів. Хоча ще тільки на початку цього року GT0 був випущений на ринок обмеженими партіями і був доступний лише декільком компаніям.