Іммобілайзер - що це?

  • 25 January 2017 21:40:32

Завдяки швидкому розвитку сучасних технологій, на ринку автотоварів стрімко з'являється безліч приладів, які здатні захистити ваш автомобіль від викрадення. Одним з найбільш затребуваних став іммобілайзер, адже він є відмінним перешкодою. Завести автомобіль просто неможливо, і тоді горе-грабіжника залишається тільки відвозити його або ж забирати на руках, що навряд чи можливо.

Іммобілайзер Pandect IS-650

Звичайно ж, не все так піклуються про охорону свого автомобіля, і для них навіть просто слово іммобілайзер - це щось дуже дивне, про який знати, в принципі, не варто. Але цей пристрій - відмінний охоронний прилад, який заважає завести машину. Його складно помітити, так як він розташований далеко не на видному місці. Але кожен раз, коли ви вставляєте свій ключ в замок запалювання, то ви передаєте иммобилайзеру невидимі імпульси. Саме вони відключають пристрій і дозволяють в результаті завести автомобіль. Коли ж ви витягаєте ключ, охоронний прилад знову починає свою роботу. Більшість фахівців у всьому світі вважає, що саме іммобілайзер - це ефективне майбутнє безпеки автомобіля. Незважаючи на його приховану установку, це цілий комплекс, який протистоїть запуску без ключа власника авто. Найчастіше, він блокує роботу системи подачі палива і запалювання. Іммобілайзери бувають двох видів:

Контактні - ті, які можна активувати зі спеціальним ключем;

Безконтактні - в цьому випадку для активації потрібна карта-мітка або ж транспондер;

Кодові - активується за допомогою введення коду на спеціальний панелі.

З чого складається іммобілайзер?

Блок керування. Це найважливіша деталь захисту, практично її розум. Саме він реагує на сигнали і посилає команди для блокування роботи автомобіля.

Мікроіммобілайзер або ж електромагнітне реле. Ця деталь розриває електричний ланцюг.

Ключ господаря авто. Так, це теж деталь приладу, адже тільки він здатний завести автомобіль. У ньому зашифрований спеціальний сигнал або шифр, який розпізнає іммобілайзер.

Суть роботи іммобілайзераІммобілайзер Skybrake DD5 (5211 **) з датчиком руху

Як же працює це цікавий пристрій? Він розриває електроцель і подачу харчування на потрібні для їзди автомобіля механізми, що блокує двигун. Мотор просто напросто не почне свою роботу або різко зупиниться. Іммобілайзери працюють автоматично, вам не потрібно буде спеціально включати його, щоб поставити свій автомобіль під охорону. Його розташування дуже складно знайти, і при вірній установці пошуки можуть зайняти більше доби. Мікроіммобілайзери відшукати взагалі неможливо, адже виробники спеціально маскують їх під різні рідні прилади автомобіля.

Якісними і перевіреними виробниками иммобилайзеров вважаються: Green Bux Pandect, Geolink Electronics, Sheriff і інші. Ні в якому разі не беріться за його установку самостійно, в цьому випадку з проблемою впораються тільки спеціально навчені фахівці.