Як убезпечити автомобіль від викрадення

  • 19 September 2016 09:49:55

Сувора статистика невблаганна - автомобілі в нашій країні, на жаль, викрадають все частіше і частіше. Причому мішенню крадіжки найчастіше стають не тільки елітні машини VIP класу, вартість яких досить висока, але і недорогі моделі, просто розбираються на запчастини. До того ж і арсенал технічних засобів, якими можуть користуватися шахраї, постійно вдосконалюється. Однак не варто забувати, що яким би сучасним обладнанням вони не володіли, з безлічі автомобілів злодії неодмінно виберуть той, викрадення якого не надасть їм занадто великих хлопот.Автосігналізація Pandect X-1170


Тому вам необхідно, в першу чергу, зробити все, щоб максимально ускладнити шахраям виконання їх злочинної завдання. Для цього слід прийняти комплексні заходи щодо захисту свого рухомого майна та використовувати як електронні, так і механічні пристрої.


Найбільш поширеним з них є сигналізація. Однак у шахраїв давно вже відпрацьовані схеми по її нейтралізації - від відключення за допомогою вкраденого або скопійованого коду до заливання динаміка монтажною піною. Бувалі автомобілісти радять схитрувати і встановити в своєму авто дві сигналізації в різних місцях - адже впоравшись з першою, злодії навряд чи будуть витрачати час і шукати в салоні ще одну. Ще краще буде, якщо друга прихована система спрацює з невеликою затримкою. Крім того, бажано не встановлювати сигналізацію в тому ж салоні, де був придбаний ваш автомобіль.Іммобілайзер TEC Prizrak-540


Але сигналізація - це всього лише спосіб сповістити власника про спробу злому машини. Хорошим проти викрадення є іммобілайзер, який розриває електричний ланцюг і перешкоджає запуску двигуна. Є такі моделі цих пристроїв, які виконують свою функцію через встановлений проміжок часу. Іншими словами, злодій встигне тільки завести авто і доїхати до найближчого світлофора - і тут спрацював іммобілайзер зупинить двигун, змусивши шахрая в терміновому порядку покинути машину.


Щоб зупинити спробу проникнути під капот, рекомендується використовувати електронні замки - вони не дадуть зловмиснику можливості проводити будь-які дії з мотором. Три вищезгаданих пристрої вважаються надійним пристроєм проти комплексом.


Проте, практика показує, що найбільш ефективною захист вашого автомобіля буде в тому випадку, якщо використовувати сучасні протиугінні девайси поряд з перевіреними «дідівськими» методами. Наприклад, блокування на кермо, коробку передач або педалі змусить викрадачів витратити набагато більше часу, ніж вони розраховували. Швидше за все, вони відмовляться від думки вкрасти вашу машину і підуть шукати собі більш легку здобич.


І наостанок кілька порад: обов'язково вказуйте, що машина знаходиться під надійною охороною (навіть якщо це не відповідає дійсності), паркуйтесь в освітлених місцях або на надійних стоянках і ніколи не залишайте авто з відчиненими дверцятами навіть на пару секунд.