Сезон ксенонових ламп

  • 09 September 2016 15:22:40

Як би ми всі внутрішньо не пручалися, але осінь вже стоїть на порозі, і з цим нічого не можна вдіяти. Дні стають коротшими, темніє все раніше і раніше. Скоро небо затягнеться хмарами, а асфальт стане мокрим і слизьким через безперервні сумовитих дощів.

Мабуть, восени найбільш гостро перед автолюбителями постає питання якісного освітлення проїжджої частини. Адже навіть у великих містах дорожнє освітлення на вулицях часто залишає бажати кращого. Тому зараз саме час задуматися про те, чи не час замінити головні фари у свого автомобіля, встановивши замість тьмяних і ненадійних лампочок потужні ксенонові джерела света.Ксеноновая лампа + галоген MLux H4 35W

Ксенонові лампи - це газорозрядні світлові прилади, які виробляють яскравий і насичений пучок світла. Вони вважаються більш перспективними в порівнянні з галогенними лампами, оскільки мають цілу низку незаперечних переваг.

Світло від ксенонових ламп по спектральному аналізу схожий з сонячним світлом, тому негативний вплив прямого або відбитого світла на очі відсутня. Крім того, більш помітними стають ті об'єкти, які знаходяться від джерела світла на великій відстані. Інтенсивність світлового потоку у ксенонових фар вдвічі вище, ніж у «галогенок».

Біксенонова лампа MLux H4 35W steel

При цьому споживання енергії від бортової мережі знижується майже наполовину. Це дозволяє водіям не тільки довше користуватися електроприладами, а й набагато рідше заряджати акумулятор, що позитивно позначається і на його експлуатаційному терміні. Ксенон має коефіцієнт ефективності на рівні 95%, тому лампи практично не нагріваються.

Завдяки такій конструктивній особливості, як відсутність нитки розжарювання, термін служби у ксенону збільшується в 7-8 разів і становить до 3000 годин роботи. На експлуатацію не впливають ні дорожня тряска, ні поштовхи і удари.

І найголовніше, з використанням ксенону в якості головного світла істотно поліпшується видимість при поганих погодних умовах: в дощ, снігопад, хуртовина або сильний туман дорога перед автомобілем буде освітлена так само добре, як днем. Адже не секрет, що більшість дорожньо-транспортних пригод відбуваються в темний час доби або при умовах зниженої видимості. Тому оснащення автомашини ксеноном є вагомим внеском у забезпечення безпеки, причому як своєї власної так і інших водіїв і пішоходів.

Таким чином, хоч ксенонові лампи і коштують трохи дорожче, ніж галогенні, але дозволяють в результаті отримати реальну економічну вигоду. Тому пам'ятайте про наближення осінньо-зимового сезону і не відкладайте придбання ксенонових ламп в довгий ящик. Повірте, що всі ваші витрати з лишком окупляться підвищенням комфорту і безпеки.