Як вибрати іммобілайзер

  • 12 August 2016 16:46:48

Іммобілайзер (що можна перевести як «обездвіжіватель») на сьогоднішній день вважається одним з найбільш ефективних пристроїв проти викрадення, тому його установка на транспортний засіб зводить до мінімуму ризик викрадення. Будучи підключеним до двигуна, іммобілайзер розмикає електричний ланцюг запалювання і не дає автомобілю зсунутися з місця до тих пір, поки не буде введений особливий код. Тільки після цього прилад розблокує роботу двигуна або інших важливих вузлів управління, і машину можна буде завести. Деякі пристрої спрацьовують моментально, але є і дозволяють спершу завести двигун, який через дві-три хвилини просто «затихне» .Мотоіммобілайзер StarLine MOTO V66


Якщо ви вирішили оснастити свого «залізного коня» иммобилайзером, то, перш ніж вирушати за ним в магазин, слід визначитися, яку саме модель пристрою вам слід купити. Ці прилади розрізняються за типом блокування, особливості пристрою проти режиму і варіанту зчитування даних транспондера.


Прилади з проводовим блокуючим пристроєм всередині блоку оснащені спеціальним реле, через яке сигнал надходить на двигун. Такий тип пристрою менш надійний, оскільки якщо викрадач зможе відшукати цей блок, то йому не складе труднощів передати сигнал, просто замкнувши контакти. Тому іммобілайзер дуже важливо заховати в салоні таким чином, щоб зловмисник його не зміг відразу знайти. Іммобілайзер Pandect IS-570


З цієї точки зору зручніше користуватися приладом бездротового типу. Тоді можна приховати іммобілайзер абсолютно в будь-якому місці, не будучи обмеженим довжиною проводів. Як показує практика, саме бездротовий пристрій найчастіше змушує злочинців відмовитися від своїх підступних задумів і залишити автомобіль у спокої.


Керувати цим приладом можна з транспондера, що зовні нагадує стандартну домофонну «таблетку», але що містить усередині складний многоціфровой код, вгадати який практично нереально. Контактний транспондер прикладається до зчитувального пристрою іммбілайзера, в той час безконтактний передає сигнал завдяки радіохвилях певної частоти. Використання безконтактного транспондера істотно підвищує надійність захисту транспортного засобу, оскільки власник може подати сигнал на нього абсолютно непомітно для сторонніх очей.


Автовиробники європейських країн останнім часом стали оснащувати багато моделей автомашин цим приладом вже в базовій комплектації, оскільки надійність і ефективність іммобілайзера як відмінного протиугінного засобу вже ні у кого не викликають сумніву. Однак не слід забувати, що пристрій не здатний захистити ваше особисте майно, що знаходиться в салоні автомобіля, від несанкціонованих посягань і не зможе оповістити вас гучним звуковим сигналом. Тому ідеальним поєднанням буде установка іммобілайзера в сукупності з сигналізацією, що зробить вашу машину практично недоступною для зловмисників.