Які лампочки краще поставити в протитуманні фари?

  • 08 December 2017 10:52:42

В осінньо - зимовий період кількість сонячних днів в наших широтах можна перерахувати по пальцях. Найчастіше погода «балує» нас туманами, дощами і снігопадами. В цей час переміщатися на автотранспорті вельми непросто. Мало того, що дорожнє покриття стає слизьким, істотно ускладнюючи водіння, так ще й видимість знижується в кілька разів. Коли над дорогою зависає біла пелена туману, фари головного світла стають практично марні. Світло просто відбивається від крапельок вологи, засліплюючи водія, і знижуючи видимість ще більше.

Щоб виправити ситуацію, і мати можливість пересуватися в негоду, автовласники оснащують свої авто спеціальним світловим обладнанням - протитуманними фарами. Вони встановлюються в нижній частині бампера, на невеликій висоті над дорожнім полотном. Завдяки цьому, світло противотуманок прекрасно пробиває пелену туману, дощу і снігу, і забезпечує водієві хорошу видимість.

Деякі виробники автомашин встановлюють ВТФ штатно, але більшість автолюбителів роблять це самостійно. І сьогодні ми хочемо поговорити про те, які лампочки найбільше доходять для установки в противотуманки, і на що слід звернути увагу при виборі ламп в ВТФ.

Які лампочки підходять для установки в противотуманки?

Протитуманні фари відрізняються досить складною конструкцією оптичної системи. Це пов'язано з тим, що світловий потік, що випромінюється протитуманними фарами повинен відповідати певним характеристикам:

• кут розсіювання у вертикальній площині - близько 5 градусів;

• кут розсіювання в горизонтальній площині - до 60 градусів;

• розташування пучка світла - верхня светотеневая межа.

Інакше фари будуть просто марні. Тому до покупки лампочок для ВТФ потрібно підійти дуже відповідально. Якщо зробити неправильний вибір, або зіпсуєте оптику, або будете зліпити зустрічних водіїв. А якщо лампочки будуть занадто потужними, це може привести до сильного нагрівання скла фар, внаслідок чого вони можуть навіть тріснути.

Для установки в противотуманки підійдуть лампи потужністю не більше 60 Вт, які формують світловий пучок з широким спектром випромінювання. Хорошим джерелом світла для ВТФ будуть:

• галогенні лампи з температурою світлового потоку близько 3300 К;

• газонаповнені лампи IPF з температурою 2600 К;

• ксенонові лампочки з температурою 4300 К;

• LED лампи.

Фахівці Autoelectro радять зупинити свій вибір на ксеноні. Нижче ми розповімо, чому, на нашу думку, ксенонові лампи є на сьогодні найкращим рішенням для інсталяції в противотуманки.

Чому autoelectro рекомендує ксенон для установки в ВТФ.

Ми не раз вже говорили - сучасні ксенонові лампочки мають довгий список достоїнств. Серед важливих «плюсів» ксенону можна відзначити:

• значний термін експлуатації - близько трьох - чотирьох років;

• великі показники яскравості ксенонового світла;

• мінімальна температура нагріву;

• низький рівень споживання енергії.

До недоліків таких освітлювальних приладів відносять досить важку установку і необхідність коректної регулювання напряму світлового пучка (це не проблема, якщо звернутися за допомогою до професіоналів своєї справи).

Єдиний момент, на який хочеться звернути увагу - це можливість установки ксенону в ваші противотуманки. Деякі моделі ВТФ просто не призначені для використання ксенону. Щоб з'ясувати, чи підійдуть вам такі лампочки, уважно огляньте свої протитуманні фари. На кожній з них є маркування, по якій ви визначите, якого типу лампи дозволені до застосування. Тут можливі лише два варіанти:

• Н - джерелом освітлення для цієї фари може бути тільки галоген;

• D - ксенонові лампи підходять для установки.

Якщо спробуєте поставити ксенон в фари першого типу, доведеться або занадто багато чого змінювати в конструкції, або регулярно платити штрафи за те, що ваше авто сліпить зустрічних водіїв.

Як вибрати хорошу лампочку в ВТФ?

Тут рада як завжди нехитрий - купуйте «обновки» для свого авто в перевірених магазинах, і вибирайте продукцію виробників з хорошою репутацією. У нашому інтернет - магазині ви знайдете все необхідне, щоб відчувати себе на дорозі впевнено і безпечно.