Що таке штатні автомагнітоли?

  • 11 December 2017 12:45:36

Автолюбителі погодяться, що кращий друг і товариш під час тривалих подорожей і пересування по забитим вулицями міста - це автомагнітола. Це пристрій не тільки скрасить нудні години за кермом за допомогою улюбленої музики. Завдяки цьому девайсу, ви можете слухати в дорозі аудіокниги. Це дуже зручно, адже читати книжки в друкованому варіанті у багатьох сьогодні просто немає часу. Або можна зайнятися вивченням іноземної мови, прослуховуючи аудіоуроки.


Сьогодні багато виробників укомплектовують автомашини простими аудіосистемами. Як правило, вони не відрізняються функціональністю і хорошим звуком, щоб не занадто збільшувати загальну вартість авто. Тому автомагнітола - той девайс, що автовласники вважають за краще відразу замінити на більш надійний і якісний.


Сучасний авторинок пропонує автолюбителям три типи магнітол для авто. Ось вони:


1. Магнітоли типу 1 din з габаритами корпусу головного блоку 178 × 50 × 180 мм.

2. Магнітоли типу 2 din з габаритами корпусу 178 × 100 × 180 мм.

3. Штатні автомагнітоли.


На останньому типі магнітол ми сьогодні зупинимося трохи докладніше. З цієї статті ви дізнаєтеся, що таке штатна магнітола, якими вони бувають, і на що звернути увагу при покупці.


Що таке штатна магнітола для авто?


Це оригінальні пристрої, які виготовляються спеціально для конкретних автомобілів певних марок - такі пристрої встановлюються в спеціальне штатне місце, передбачене виробником авто. Їх досить просто встановлювати - такі прилади ідеально поєднуються з усіма системами автомашини, і для їх інсталяції не потрібно втручатися в електропроводку. Але не тільки габарити відрізняють штатні пристрої від універсальних. Багато автомобілів мають набір опцій, якими можна управляти лише за допомогою «рідний» автомагнітоли. Тому якщо хочете використовувати мультимедійні можливості свого автотранспорту по повній, рекомендуємо встановити на нього оригінальний девайс.


Які бувають штатні автомагнітоли?


Класифікувати магнітоли можна за кількома ознаками. Один з них - здатність відтворювати музику з різних носіїв інформації певним способом. На сьогодні основними джерелами відтворення аудіофайлів є:


1. Флеш - карти і дискові накопичувачі. Щоб «прочитати» файли з цих пристроїв, магнітола оснащується Usb - портом.

2. Мобільний телефон і інші android пристрою. Для цього автомагнітола повинна підтримувати bluetooth - з'єднання.

3. CD - диски - для цього обов'язково наявність CD плеєра.

4. Dvd - диски, для цього пристрій повинен бути оснащений рідкокристалічним екраном і вбудованим dvd-приводом.

5. Радіоприймач.

Також сучасні магнітоли розрізняються за типом дисплея. У продажу ви можете знайти:

• одноколірні - найбільш прості і бюджетні моделі;

• двоколірні - відображають 2 кольори;

• багатобарвні - відображають 3-4 кольору, або весь спектр.


Найбільш затребуваними у водіїв є дисплеї lcd і tft. Вони можуть відтворювати файли відео формату. Якщо машина, оснащена GPS приймачем, автомагнітола з таким екраном зможе виконувати функції навігатора. Також до такого девайсу можна підключити камеру заднього огляду і використання в якості монітора.


Найбільш просунуті і функціональні моделі штатних магнітол оснащені сенсорними екранами. Вони мають ряд переваг, серед яких:


• відсутність зайвих кнопок;

• інтуїтивно зрозуміле меню;

• просте і зручне управління.


На що звернути увагу при виборі магнітоли.


1. На упаковці обов'язково повинні бути вказані марки авто, для яких виготовлена ​​магнітола. Більш того, на коробці вказуються конкретні моделі і рік їх виробництва. Якщо така інформація відсутня, є ризик купити звичайну автомагнітолу.


2. Кількість моделей, зазначених на коробочці. Оригінальна штатний пристрій не може охоплювати великий список моделей.


3. Відповідність вартості і функціональних можливостей приладу - вони повинні відповідати. Якщо ціна пристрою підозріло низька при значному списку достоїнств, краще утриматися від покупки. Як говорить стародавня мудрість, «скупий платить двічі».


4. Рекомендуємо вибирати девайси, у яких меню повністю переведено на російську мову. Сьогодні, звичайно, багато хто володіє англійською. Але така турбота про користувача - вірна ознака серйозності виробника і якості приладу.

Що до функціоналу, то сучасні моделі повинні мати наступний ряд опцій:

• управління з рульового колеса;

• підтримка всіх актуальних на сьогодні форматів аудіо і відео;

• підтримка додаткових моніторів;

• відображення даних клімат-контролю;

• підтримка графічного парктроника;

• наявність функції гучного зв'язку і вбудованого bluetooth;

• здатність працювати з різними навігаційними програмами.


Хочеться додати, що вибір моделі залежить не тільки від фінансових можливостей, але і від класу автотранспорту. Якщо ваш автомобіль - «не розкіш, а засіб пересування», багато опції ультрасучасних магнітол будуть просто марні.