Які LED лампи краще не купувати?

  • 17 August 2017 11:54:26

Головний обов'язок автовласника - забезпечити безпеку переміщення на авто для себе і для інших учасників дорожнього руху. Тут чимале значення мають освітлювальні прилади, встановлені на транспорті. Якщо фари світять тьмяно, в темний час доби або погану погоду ви будете погано бачити нерівності дорожнього полотна та інші перешкоди. А якщо занадто яскраво, ви будете зліпити зустрічних водіїв. Це може стати причиною аварійної ситуації на дорозі.

Щоб забезпечити хороше освітлення, багато водіїв встановлюють в якості ближнього і дальнього світла світлодіоди. Це прекрасна альтернатива звичайним лампочкам розжарювання і галогенних світильників. Сьогодні ми розповімо, на що звернути увагу при виборі Led-лампочок для автомашин, і які моделі купувати не варто.

Переваги та недоліки діодних ламп в порівнянні з галогенними.

Основна перевага світлодіодних лампочок - економне споживання енергії. Це дозволяє знизити навантаження на акумулятор і трохи знизити витрату палива, при цьому по яскравості світлодіодні лампи перевершують галогенні. Серед інших достоїнств цього освітлення можна назвати.

1. Мала чутливість до коливань та вібрацій на поганій дорозі (у нас це дуже актуально).

2. Світлодіодні лампочки складаються з декількох діодів, а це значить, якщо один з них буде пошкоджений, фара все одно буде давати певну кількість світла.

3. Світлодіоди в Led лампах захищені спеціальним корпусом, що робить їх вологостійкими. У сезон дощів і снігопадів, це суттєва перевага, що дозволяє продовжити термін експлуатації лампочок.

До недоліків діодного освітлення можна віднести його вартість. На сьогодні це не найдоступніше рішення. Але з ростом конкуренції виробники поступово знижують ціну, до того ж витрати на світлодіоди окупаються економічністю експлуатації. Ще діодні лампочки погано переносять перепади напруги.

Чому діодні лампи слабо світять?

Перші покупці світлодіодів були не дуже задоволені своїм придбанням - експериментальні лампочки світили слабо, і не могли змагатися навіть з лампами розжарювання, що пояснити дуже просто.

1. Недосконалість технології. На зорі виробництва у виробників світлодіодів не виходило створювати лампочки компактних розмірів достатньої яскравості.

2. Особливості китайського маркетингу. Сьогодні ми вже знаємо, що китайські виробники вказують яскравість не для одного світильника, а для пари. Наприклад, якщо на коробочці вказано потужність 50W і яскравість 3600 люменів, то за фактом пристрій видає світловий потік яскравістю 1800 Лм.

Сучасні технології зробили крок далеко вперед. Сьогодні можна купити освітлювальні лід-системи, оснащені драйвером і стабілізатором напруги. Такі світлодіоди видають світловий потік яскравістю до 2000 люменів (для порівняння, галоген видає близько 1500 Лм).

Типи автомобільних лід ламп.

Класифікувати діодні світильники можна за кількома критеріями.

За призначенням:

Led лампочки, призначені для установки в головне освітлення;

Лампи для допоміжних освітлювальних приладів (габаритних вогнів, підсвічування номерів, освітлення багажника, салонного освітлення).

За кольором освітлення. Сучасні світильники можуть давати світло різної колірної температури:

• Холодний білий колір (температура світіння від 6000 до 6500 кельвінів);

• Нейтральний білий (4200 - 5000 К);

• Теплий білий (до 3500 К).

Ви можете вибрати будь-який варіант, але найбільш приємний і комфортний для очей колір світіння у ламп з температурою 4200 - 5000 К. Хоча, це справа смаку і звички.

Також існує класифікація світильників по типу світлодіодів, з яких виготовлена ​​лампочка.

На сьогодні найбільш дорогими моделями вважаються лампи High Power. У них знаходиться до 6 кристалів з потужністю близько 5В. Такі лампочки можуть похвалитися високою яскравістю. В основі цих моделей закладений функціональний чіп і світлодіоди 5050SMD або 1210SMD.

Super Bright SMD - найпопулярніший у споживачів варіант з парою - трійкою кристалів. Сьогодні це найкраще співвідношення ціни і якості.

Найдоступнішими моделями вважаються Super Flux, High Flux. Конструкція таких ламп є прозорим корпус, в якому розміщується більшу кількість світлодіодів. Ці лампочки не можуть похвалитися високими оптичними характеристиками.

Як вибрати світлодіодну лампу для автомобіля?

Сьогодні вибір діодних лампочок вражає, і вибираючи світильник в своє авто потрібно приділити увагу кількох моментів:

• призначення світильника (куди він буде встановлений);

• марка вашого автомобіля;

• модель і рік випуску машини.

Перш, ніж зробити покупку, уважно вивчіть модель і конструкцію лампи. Вони виготовляються під різні автомашини, і випускаються з різними видами цоколів. У спеціальних таблицях ви знайдете значення маркування світлодіодних лампочок.

Також рекомендуємо вивчити таблицю потужності різних цоколів. Якщо лампочка не відповідає мінімальним стандартам, купувати її не варто. Наприклад, для ближнього світла найчастіше потрібен цоколь H7 або H11. Потужність лампи повинна бути не менше 12 Ватт, інакше ставити її немає сенсу. Для дальнього світла швидше за все знадобиться лампа Н1 з потужністю від 17 до 20 Ватт.

Щоб не помилитися з вибором, традиційно рекомендуємо звернутися до професіоналів.

 
Рекомендуємо