Навіщо потрібен замок капота? Який краще вибрати?

  • 18 August 2017 12:26:30

Замок капота - це обов'язкова частина будь-якого повноцінного комплексу для захисту авто від угону. Навіть якщо на вашому автомобілі встановлена ​​дорога автосигналізація, без цього засобу захисту не обійтися - він необхідний для того, щоб захистити моторний відсік від автомобільних злодюжок. При цьому, штатний замок, встановлений на заводі - виробнику, такий захист не забезпечить. Як правило, це механічне виріб просто утримує кришку капота закритою. Його легко відкрити просто з вулиці, навіть не використовуючи важіль або інші спеціальні інструменти.


Чому важливо ізолювати моторний відсік від викрадачів?


Отримавши доступ до моторного відсіку, викрадач отримує додаткові можливості для реалізації свого злочинного плану. Справа в тому, що під кришкою капота перебувають найважливіші деталі, що відповідають за пересування авто. Тут розташований і двигун, і блоки управління, і коробка передач. Тут же зазвичай розміщується сирена сигналізації, яку злочинець зможе обеззвучіть, розкривши капот.


Встановивши цей нехитрий механізм, ви істотно зменшите ризик викрадення вашої машини. Ізолювавши моторний відсік, ви заважаєте потенційним викрадачам:


• вимкнути звукову сирену;


• завести авто за допомогою автономної системи управління;


• поставити свій контролер управління двигуном;


• відновити блокування двигуна;


• переключити передачі вручну за допомогою коробки передач.


Крім того, часто автомашини зламують не з метою викрадення. Іноді злодюжкам просто потрібні запчастини, і вони розкривають капот, щоб витягнути акумулятор, дорогі фари, і інші цінні деталі і вузли автомобіля.


Які бувають замки капота?


Представлені на нашому ринку пристрої для захисту моторного відсіку діляться на дві великі групи. Залежно від типу приводу, захисні замки бувають:


p>


1. Механічними, що блокують штатний замок. Такі пристрої мають просту конструкцію і мінімальна кількість деталей. Відкриваються за допомогою ключа, при цьому личинка замку частково витягується з циліндра. До переваг таких конструкцій відноситься:


• легка установка;


• не пов'язані з електричною системою машини і автосигналізацією;


• навіть якщо сів акумулятор, ви завжди зможете відкрити такий замок.


Недоліком таких виробів є необхідність регулярно змащувати сполучні троси.


2. електромеханічних. Це більш складні системи, управління якими здійснюється без ключа, за допомогою сигналізації або иммобилайзера. Цей варіант більш надійний, ніж попередній. Електромеханічні замки не потребують спеціального обслуговування і мастилі протягом всього часу його використання. До того ж цей пристрій спрацьовує автоматично, коли господар авто включає охоронну сигналізації. Єдиний мінус - якщо сяде акумулятор або зламається сигналізація, щоб відкрити капот, доведеться повозитися з резервною системою (страхувальним тросом).


Який би варіант ви не вибрали, для установки захисного замку на ваше авто рекомендуємо звернутися до фахівців. Якщо, звичайно, ви хочете отримати реальний захист, а не її видимість. Професіонали впораються з цим завданням швидко, акуратно, і грамотно.

 
Рекомендуємо