Який ксенон краще?

  • 17 January 2017 09:07:41

Автомобілістам часто трапляється погано освітлена дорога, та й погода не завжди радує відмінною видимістю. Щоб відчувати себе максимально безпечно і комфортно, потрібно забезпечити свій автомобіль якісним, яскравим ксеноном. Гарна покупка вимагає певних знань і відмінного знання своєї техніки. Як же не загубитися в асортименті і підібрати ідеальний для себе ксенон?

Світіння різних ксенонових ламп в залежності від температури


Характеристика ксенону як нової технології світла


Ксенон - дуже молода інновація, і з'явився 20 років тому завдяки відомим брендам Phillips і Hella. Суть роботи такого способу освітлення полягає в тому, що електричний струм проводять через спеціальну газове середовище. Утворюється електрична дуга, яка і створює потужний і яскраве світло. Це допомагає водіям добре орієнтуватися на будь-якій дорозі в будь-який час доби. Які ж переважні плюси мають ксенонові лампи?

вирішення проблеми з перегоранням лампи;

дуже яскравий і інтенсивний світло;

ксенон здатний прослужити вам більше двох тисяч годин поспіль;

через маленького споживання енергії значно знижується інтенсивна робота генератора;

випромінювання подібно натуральному денного освітлення.


Незважаючи на те, що ксенону віддали перевагу вже практично все просунуті автолюбителі, і за недовгі роки на ринку він заслужив відмінну репутацію, у такого освітлення все ж є свої суттєві недоліки. Ксенонові лампи коштують не дешево, а встановлюють їх тільки за допомогою спеціального автокорректора. Він, в свою чергу, купується зовсім окремо. А так же у ксенону є одна особливість: з плином терміну служби вони тьмяніють, а не перегорають.


На що звернути увагу при покупці лампи Ксенону?


Звичайно ж, тільки на відгуки і розрекламоване якість товару вестися не варто. Якщо перед вами стоїть питання, які ксенонові лампи придбати і чи варто взагалі їх купувати, потрібно вирішити з двома головними факторами:

Ваші фінанси. Від ціни дуже сильно залежить якість ксенону, і якщо бюджет обмежений - доведеться обійтися доступним освітленням азіатського походження. Прослужить така світлова техніка набагато менше.

Готовність до змін в конструкції вашого автомобіля. Ксенон - це не просто нові лампи в типові фари, це цілий комплект, обладнання до якого потрібно купувати окремо. Але зміни принесуть вам відчуття задоволення і безпеки від поїздок.

Цоколі-ксенону



різновид ксенону


Як тільки ви вирішили ці питання і все ж ступили на шлях вибору ксенонової лампи. Перше, з вибором чого потрібно зіткнутися, це цоколь. Найпопулярніші - це цоколі h1 і h4. Їх підтримує більшість сучасних автомобілів. Але найкраще обговорити ситуацію з фахівцями, адже саме від нього залежить, яка ксенонова лампа підійде.


Напевно, ви чули про те, що існує біксенон. Це дуже важлива деталь у визначенні далекого і ближнього світла. Якщо їх подає одна лампа, а не кілька, то вам ідеально підійде біксенонова лампа.


Найбільше суперечок виникає при виборі температури ксенонової лампи. Вимірюють її в Кельвіна, що так само багатьох ставить в ступор. Визначтеся, яка характеристика є для вас вирішальною: відмінний світло від фари або ж просто привабливий зовнішній вигляд. Найпопулярнішими вважаються лампи з температурою від 4300 до 5000. Але запам'ятайте: чим більше кельвінів, тим гірше світло. Остання, але важлива деталь - це потужність. Їх всього дві: 35W і 50W.Чем менше потужність (Ватт), тим краще світло і тим економічніше вам обійдеться використання ксенону.




Інші статті:


Огляд світлодіодних ламп серії G5S і серії G9X

Нові ксенонові лампи від Philips

Сезон ксенонових ламп

Біксенонові комплекти для фар

Відмінність штатних ксенонових ламп від універсальних

Установка ксенонових ламп

Штатні ксенонові лампи від Osram

Штатні ксенонові лампи від Philips