Заміна галогенових ламп на світлодіодні в авто

  • 17 January 2017 16:01:57

Розробники постійно намагаються вивести головне освітлення в машині на принципово новий рівень. Прагнення до досконалості і розвиток технологій зумовило появу на ринку великої кількості джерел світла, різноманітних за принципом роботи і своїми характеристиками.

Світлодіодні лампи головного світла LED Sho-Me G2

Світлодіоди в головне світло вважаються одним з перспективних в цьому відношенні варіантів, оскільки володіють незаперечними перевагами. Яскравий і рівний світло, стійкість до всіляких механічних і температурних впливів і, головне, низьке енергоспоживання - все це робить їх використання практично і економічно виправданим.

На сьогоднішній день більшість машин з встановленими в головне світло світлодіодами є автомобілями VIP-класу. Однак поставити лід-лампи в «бюджетний» опель або форд практично не складе труднощів. Причому вони відмінно підходять не тільки для ближніх і дальніх вогнів, але і в якості противотуманок і вогнів денного світла. Така повна модернізація буде абсолютно виправдана. Варіантів цоколя пропонується досить, найбільш популярними є роз'єми Н1, Н4, Н7, Н11 та ін.

Особливості заміни штатних ламп на світлодіодні

Світлодіодні лампи головного світла RS G8 H13 Bi 6500K

При заміні світлодіодів може виникнути проблема, пов'язана з їх низьким енергоспоживанням. Бортовий комп'ютер вирішує, що освітлювальні прилади просто несправні або зовсім перегоріли. Він припиняє подачу живлення і вимагає заміни ламп. Для вирішення завдання фахівці використовують т.зв. «Обманки». Вони являють собою звичайні резистори, при підключенні яких через ланцюг проходить струм заданої напруги. При досягненні необхідного значення (наприклад, 12 В) контрольна система «заспокоюється» і більше не висуває ніяких вимог.

Важливим моментом установки хороших ламп є правильно обрана світловіддача. Деякі недобросовісні продавці, бажаючи нівелювати неправильний розподіл променя на рефлекторе, застосовують суперпотужні світлодіоди зі світловим потоком до 8000 Лм. В результаті занадто широка світлова смуга на дорозі сліпить їдуть назустріч водіїв, що негативно впливає на комфорт і безпеку їзди.

Тому не слід сліпо вірити привабливим пропозиціям постачальників; краще підібрати лампи зі збалансованим світловим потоком. Крім того, прилади від гідних виробників мають розташування світлодіодів, яке відповідає конструкції штатного відбивача і грамотно сфокусовані. В результаті світло на ближніх фарах не буде «бити» занадто широко, а на далеких дасть необхідний охоплення по ширині.

Інші статті:

Огляд світлодіодних ламп серії G5S і серії G9X

Нова світлодіодна лампа головного освітлення Philips X-treme Ultinon LED