Ксенон. Перший погляд

  • 29 October 2014 14:40:30

Головною причиною, що спонукає встановити ксенон на свій автомобіль є покращення висвітлення від головного світла. Для практично кожного автомобіліста його автомобіль є більше ніж просто транспортний засіб. Для багатьох - це мало не новий член родини, вони його плекають, доглядають за ним і як можуть роблять його краще наскільки це можливо.


Це може бути салон, колеса, зовнішній тюнінг, посилення силових і ходових якостей. А може бути і поліпшення освітлення.


Всі сучасні автомобілі оснащуються одним з двох видів фар - рефлекторними або лінзами. Рефлекторні фари складаються з лампи і дзеркального відбивача, який розподіляє в горизонтальній площині світло отриманий від лампи. Незважаючи на всі свою технологічну розвиненість, рефлектори не дають повноцінного вирішення проблеми освітлення, особливо включаючи светотеневую кордон.


Другий вид освітлення - це прожекторні фари або лінзи. Дані фари зібрані з еліпсовою відбивача і лінзи, яка розсіює світло. У лінзу в 99% випадках встановлюють ксенон. Це обумовлено технічним моментом, середня потужність галогенних ламп становить 55 Вт і тепло виділяється від них запросто може розплавити лінзу. Потужність ксенонових ламп становить всього 35 Вт, що є прийнятним.


Головною перевагою ксенонового світла від лінз є однорідний, без засветов і пропусків світло. Якщо ж поставити ксенонової лампи в рефлекторну фару, ефект буде не таким сильним і при неправильній установці може світити зустрічні автомобілі. У лінзах є спеціальна шторка, яка обрізає світло зверху і тим самим забезпечує правильні кордону світлового потоку, роблячи його більш плоским і тим самим не засліплюючи водіїв зустрічних автомобілів.


При установці ксенону слід враховувати конструкторські особливості розпалювання лампи. Щоб її розпалити потрібно дуже висока напруга 25000 В - штатного напруги автомобіля звичайно ж недостатньо для генерації такої потужності, тому для їх розпалювання ксенонові лампи поставляються разом зі спеціальними баластами. Баласти виробляють необхідний розряд для займання газу ксенон в лампі. Цей розряд може бути такої сили, що може привести, наприклад, до перешкод в радіо.


Крім того, в деяких автомобілях (в основному в німецьких) установка комплекту ксенону може привести до виникнення помилки контролю несправності ламп.


Тому дуже важливо враховувати всі технічні особливості свого автомобіля, знати точні характеристики ксенону, який буде встановлюватися і бажано мати досвід в роботі з автомобілем.


А найкраще звернутися до фахівців AutoElectro, які зможуть грамотно проконсультувати і встановити ксенон на Ваш автомобіль.


 
Рекомендуємо