На скільки часу вистачає карти пам'яті в відеореєстраторові?

  • 23 may 2018 14:45:08

Якщо ви плануєте покупку (або недавно купили) новенький відеореєстратор, або ж просто хочете трохи його апгрейдити, замінивши в ньому флешку, ця стаття буде для вас корисною. У ній ми розповімо вам про результати нашого невеликого експерименту, в якому ми спробували визначити, на який час безперервної відеозйомки вистачає карти пам'яті різних обсягів. Познайомившись з результатами цього міні-дослідження, ви легко зможете вибрати накопичувач оптимального для вас обсягу.

Цей експеримент ми проводили за допомогою універсального дзеркала-відеореєстратора від фірми Prime-X модель 043D. Відразу хочемо застерегти, що час запису залежить не тільки від обсягу флешки. На це впливають багато чинників, такі як якість відеозйомки, дозвіл відеокамери і наявність в пристрої GPS приймача.

Як впливає дозвіл відео на час експлуатації флешки?

Як ви знаєте, сучасні відеореєстратори можуть знімати відеоролики з різним дозволом:

SD (640 Х 480);

HD (1280 х 720);

FullHD (1920 х 1080);

Super FullHD (2304x1296).

Чим дозвіл більше, тим якісніше буде картинка, а й обсяг файлу з відеозаписом теж буде більше. Відповідно при зйомці відео у великій якості обсягу пам'яті в авторегістратора вистачить на менший час. Але незважаючи на це, ми рекомендуємо завжди використовувати максимальний формат відеозапису, який дозволяє ваш девайс. Чим більше дозвіл відео, тим більше деталей ви зможете розібрати на ньому, якщо в цьому виникне необхідність.

Як позначається наявність GPS приймача на часі використання накопичувача?

Наявність GPS теж впливає на тривалість запису, хоч і не так суттєво. Якщо ваш Діва оснащений цією функцією, то крім основного відео і штампа у вигляді дати і часу, пристрій буде записувати координати на карті і швидкість, з якою переміщається авто. У деяких девайсах крім координат на відеоролик можна накласти інтерактивну карту місцевості (розміщується в кутку видеокадра).

Всі додаткові дані роблять основну відео «важче». Це означає, що для його зберігання потрібно більше місця, і тривалість відеозйомки зменшується.

Результати нашого експерименту

Відеореєстратор Prime-X 043D не оснащені функцією GPS, максимальний дозвіл відео - FullHD. У цьому режимі ми і записували відеоролики зі звуком, використовуючи функцію накладення дати і часу.

У нашому пристрої була встановлена ​​карта на 16 GB. Ми писали ролики тривалістю по 3 хвилини (це оптимальний варіант, щоб легко можна було знайти потрібний фрагмент в архіві відеофайлів). Проаналізувавши записані відеоролики, ми прийшли до висновку, що один такий файл займає від 580 -589 Mb. Якщо округлити, отримаємо значення в 600 Mb. Після нескладних математичних обчислень, можна стверджувати, що флеш-карти об'ємом 16 Gb вистачить на 80 хвилин безперервної відеозйомки у форматі FullHD.

Використавши отримані дані, нескладно підрахувати, на скільки хвилин вистачить карти пам'яті з різним об'ємом:

4 Gb - 20;

8 Gb - 40;

16 Gb - 80;

32 Gb - 160;

64 Gb - 320.

Загалом, залежність прямолінійна - чим більше обсяг пам'яті в накопичувачі, тим довше буде тривати відеозапис. Карти на 8 Gb вистачить на одну велику поїздку по місту, а флешки на 64 Gb буде досить, щоб записати цілий день переміщення на авто (якщо, звичайно, ви - середньостатистичний водій, а не таксист).

Ну і ще кілька порад щодо вибору карти. Сьогодні не варто купувати флешки нижче 10 класу швидкості. Сучасні девайси знімають ролики з високою роздільною здатністю з розширеним динамічним діапазоном. Флеш-карти з меншою швидкістю просто не зможуть записати такий масив даних.

Також не радимо вибирати дешеві флешки китайського виробництва з маловідомих сайтів. Хороший реєстратор або не зможе «прочитати» підробку, або сама флешка підведе вас в самий невідповідний момент. Економія на такому важливому елементі, як накопичувач, може привести до самих несприятливих наслідків. Не варто ризикувати - купуйте автомобільну електроніку і аксесуари на нашому сайті Ми гарантуємо якість представленого в каталозі товару!