Функція автозатемнення в дзеркалах

  • 22 may 2018 19:48:43

Сучасні дзеркала заднього виду часто оснащені такою функцією як автоматичне затемнення при попаданні на поверхню, що відбиває дзеркала яскравого світла або відблисків. Ця функція допомагає уникнути відображення паразитних променів світла, які можуть засліпити водія транспорту в нічний час.

Для виконання функції регулювання затемнення, в дзеркалах Gazer передбачено два датчика освітленості: один розташований із зовнішньої частини дзеркала для зчитування поточної освітленості за межами автомобіля, а другий розташовується на внутрішній стороні дзеркала і, в визначає кількість світла яке на нього потрапляє, в результаті взаємодії двох датчиків і регулюється ступінь затемнення дзеркальної поверхні. Особливістю функції є її автоматичне відключення при включенні реверсу, що логічно, оскільки водієві необхідно чітко бачити зображення транслюється з відеокамери заднього виду на вбудованому екрані під час паркування.


Автоматичний режим регулювання яскравості вбудованого монітора

Багато хто плутає режим автозатемнення дзеркала з такою функцією як автоматичне регулювання яскравості вбудованого екрану. В обох випадках автоматично налаштовує, але абсолютно різних параметрів. Оскільки в одному випадку змінюється лише яскравість екрану, а в другому затемнюється вся поверхня, що відбиває дзеркала, включаючи зону поверх вбудованого монітора.

У лінійці дзеркал з монітором компанії Gazer автозатемненням присутній в наступних моделях MU700, MUR7000, MUR7100, MM7xx, MMR71xx, MMR70xx), а якщо говорити про функцію автоматичної зміни яскравості монітора, то вона є у всіх дзеркалах Gazer з вбудованим відеореєстратором. Щоб налаштувати яскравість в автомобільних дзеркалах Gazer без відеореєстратора, необхідно натискати на кнопку On / Off після включення передачі заднього ходу, відразу як з'явиться картинка, що транслюється з камери заднього виду.

 
Рекомендуємо