Чому відеореєстратор не пише в машині?

  • 18 may 2018 18:04:12

У цій статті ми торкнемося питання, що зацікавить багатьох автолюбителів, які використовують відеореєстратори. Кожен, хто користується цим девайсом, рано чи пізно стикається з проблемою несправного реєстратора. Наприклад, пристрій може почати «лаятися» на карту пам'яті, або відмовитися виконувати функцію кругової відеозапису. Сьогодні ми постараємося розібратися з основними причинами такої поведінки електронного помічника, і розповімо, як це виправити своїми руками. Навіть якщо ви придбали найдорожчу і «просунуту» модель, це не дає гарантію, що така біда вас омине. Так що зберігайте цю статтю в закладки - вона напевно стане в нагоді вам або вашим друзям.

Відеореєстратор видає помилку карти пам'яті

Якщо ваш девайс періодично видає таку помилку при запису відео, то причина несправності, очевидно, в карті пам'яті. Справа в тому, що КП рідко додаються в комплекті з реєстратором, і водій змушений купувати їх самостійно. Як правило, кожен хоче заощадити, тому зупиняє свій вибір на самих бюджетних варіантах. А то і зовсім переставляє стару КП на 2 - 4 Гб з мобільного телефону. Для недорогих моделей авторегистраторов більш ранніх років випуску такі карти цілком підходять. Але більш сучасні пристрої швидше за все видадуть попереджувальний напис про помилку.

Причина такої поведінки девайса в тому, що у старих КП непотрібний клас швидкості запису даних. Ранні MicroSD мають швидкість запису від 2 до 8 Mb / s. Цього достатньо, щоб записати відеоролики з невеликим дозволом, які знімають бюджетні реєстратори першого покоління. Але для запису відео у форматі HD або Full HD цієї швидкості абсолютно недостатньо, не кажучи вже про зображення c широким динамічним діапазоном. Тому вони і видають помилку.

Як вирішити цю проблему? Дуже просто - придбати сучасну MicroSD 10 класу швидкості.

Реєстратор не пише відеофайли по колу

Часто водії скаржаться на те, що девайс без проблем включається і пише відео, але не працює функція кругової відеозапису. Причини такої несправності можуть бути різні:

Маленький обсяг пам'яті. Наприклад, обсяг вбудованої пам'яті становить 2 Гб, а в налаштуваннях кругової запису ви вказали інтервал на 10 хвилин. Такого обсягу буде мало, щоб зберегти кілька відеороликів такої тривалості. Швидше за все, вони будуть обриватися, або функція циклічної записи взагалі не буде працювати. Рішення проблеми - додати карту пам'яті. Для реєстраторів найкраще підійдуть КП об'ємом від 8 до 32 Гбайт (максимальний обсяг карт пам'яті обмежений характеристиками пристрою).

Карта пам'яті забита старими записами. Особливо часто така проблема виникає в разі, якщо водій переставляє картку зі старого реєстратора в новий, який не почистивши її від старих відеофайлів. Як відомо, кожен девайс створює власну папку для зберігання відеороликів. Переставивши карту пам'яті в новий відеореєстратор без попереднього чищення, ви зіткнетеся з проблемою, схожою з попередньої. Новий девайс буде записувати відео в свою папку для зберігання, а старі файли будуть преспокійно зберігається в своїй, займаючи місце. Так що для реалізації функції кругової записи у реєстратора просто не буде ресурсів. Рішення проблеми - перш, ніж переставляти стару MicroSD, збережіть всі відеозаписи на комп'ютер, і відформатуйте КП.

Реєстратор не підтримує файлову систему вашої MicroSD. Наприклад, у вашій КП вона NTFS, а пристрій вміє працювати тільки з FAT32. У цьому випадку теж допоможе форматування. Якщо запустити цю процедуру через меню реєстратора, девайс сам вибере потрібну йому файлову систему. Після цієї нехитрої операції функція кругової відеозапису повинна відновитися.

 
Рекомендуємо