Недремне око GPS маячка

  • 14 may 2014 13:04:41

Ми чимало розповідали про автомобільних охоронних системах: механічні та електронні, пасивні та активні, c різним ступенем інтеграції в вузли автомобіля, всі вони безперервно вдосконалюються, підкоряючись законам змагання броні і снаряда. Процес обопільний: удосконалюються засоби захисту - удосконалюються засоби викрадення. Здається, що огляд саме коштів викрадення був би набагато популярніше, ніж будь-які публікації про засоби захисту.

Автору цієї статті колись довелося продемонструвати методику розкриття захищеного електронікою автомобіля за допомогою шкільної пластикової лінійки і флакона піни для гоління ...

Загалом, висновок такий: жодна охоронна система не дає 100% гарантії від угону. І якщо викрадення все-таки відбувся ...

Ось з цього місця і починається нерівна боротьба - викрадачі мають всі можливості для подальшого вирішення долі автомобіля. Власник може звернутися в міліцію. Вам відома статистика успішних завершень подібних історій? У міліції чимало своїх турбот, в тому числі і аналогічних. І зараз можна з усією відповідальністю заявити: з'явилася можливість реально допомогти справі.

Ця можливість називається GPS маячок GPS Marker. Автономний, мініатюрний охоронно-пошуковий комплекс, призначений для точного визначення місця розташування і передачі геокоордінат власнику по каналах зв'язку GSM (SMS-повідомлень та GPRS). GPS Marker здатний визначати свої координати не тільки по супутниках GPS, але і за допомогою GSM мережі (з базових станцій).

Малий розмір і автономне живлення дозволяють приховано встановити GPS Marker в автомобілі, мотоциклі, а також в будь-якому об'єкті, який необхідно контролювати (наприклад, вантаж, багаж і т. П.).

Налаштування пристрою здійснюється командами через SMS-повідомлення. Тому для роботи пристрою необхідно встановити в нього SIM-карту будь-якого GSM-оператора регіону, де в основному планується використання пристрою.

GPS Marker може працювати як від батарей, так і від зовнішнього джерела живлення через спеціальний багатофункціональний модуль подачі живлення (поставляється окремо). Пристрій за замовчуванням перебуває в режимі збереження, т. Е. «Спить». Виявити його в цьому стані надзвичайно складно, оскільки ніяких електромагнітних випромінювань від пристрою в режимі «сну» немає.

При виникненні заздалегідь встановленого користувачем події пристрій «прокидається», аналізує подія, реагує на подію відповідно до налаштувань і знову переходить в режим мікроспоживання. При заборону переходу в режим мікроспоживання пристрій не "засинає» і таким чином може використовуватися в якості трекера, постійно передаючи свої координати (режим трекера має на увазі інтенсивне споживання електроенергії, тому рекомендується використовувати даний режим разом з модулем подачі живлення).

Варто додати, що в режимі мікроспоживання GPS Marker може перебувати в працюючому режимі до двох років.

Розміри приладу ненабагато перевищують розміри сірникової коробки, тому заховати його в автомобілі не складає ніяких труднощів. Знайти - практично неможливо. Режим для використання GPS Marker як охоронно-пошукової системи управління автомобілем являє для нас найбільший інтерес.

Вбудований датчик визначає момент початку руху по кожній із трьох осей простору, і може у відповідному режимі інформувати власника про це за допомогою SMS, наприклад, маркер не дасть пропустити момент евакуації автомобіля, якщо він був вимушено припаркований в недозволеному місці, і навіть легкий удар недосвідченого водія, зачепив автомобіль, не залишиться непоміченим.

Датчик аварії спрацьовує в разі дуже сильного удару і негайно інформує по SMS про факт такого удару по заздалегідь записаним в пристрій номерами телефонів, при цьому автоматично повідомляючи точні координати події для якнайшвидшого прибуття до місця аварії допомоги. Адже при аварії водій і пасажири можуть перебувати в стані шоку або зовсім без свідомості, і викликати допомогу, вже не кажучи про те, щоб повідомити адресу події просто не можуть.

Вбудований чутливий мікрофон допоможе знайти автомобіль, який зловмисники зберігають в закритому гаражі - гучні звуки будуть чутні в вашому телефоні. Крім того, можна послухати розмову викрадачів.

Навіть якщо зловмисники будуть використовувати так звану «глушилку», то рано чи пізно її вимкнуть і пристрій вийде на зв'язок.

З додатковою платою зовнішнього живлення GPS Markerможно підключити бортовий мережі живлення +12 вольт, а також до одного виконавчого пристрою (наприклад, здійснює дистанційний запуск двигуна) або, як варіант, до тривожного виходу раніше встановленої сигналізації (у разі спрацювання штатної сигналізації GPS Marker сповістить про це свого власника). Таким чином, за допомогою GPS Marker сигналізація перетворюється в інтелектуальний протиугінний супутниковий комплекс зі зворотним зв'язком, при цьому обслуговування пристрою полягає у своєчасній заміні батарейок (період до 2-х років) і оплати послуг з відправлення SMS.

 
Рекомендуємо